Braća po veri

Suljo i Rasim slavili Ramazan

Politika

Autor:

Svečana večera upriličena na brodu „Zlatno srce“. Ugljaninovi gosti uživali u dvočasovnom krstarenju rekom. Na proslavu došli Muhamed Jusufspahić, Bajatović, Nebojša Stefanović...

Ramazan, Sulejnam Ugljanin, Rasim Ljajić, ifrat, brod Zlatno srce, ramazanska ve

Nekad ljuti neprijatelji, a sad zajedno slave praznike

BEOGRAD - U čast Ramazana.
Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin organizovao je povodom ramazanskog posta u petak uveče svečanu večeru (iftar) na brodu „Zlatno srce“. U dvočasovnoj vožnji rekom uživali su Ugljanin i njegovi gosti - kolega iz Vlade, vicepremijer Rasim Ljajić, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, Dušan Bajatović, muftija Muhamed Jusufspahić i brojni članovi diplomatskog kora, koje je Ugljanin počastio specijalitetima donesenim iz Novog Pazara.

- Ovo je bilo lepo druženje s ambasadorima koji su većinom muslimanske veroispovesti. Bilo mi je izuzetno drago da radimo na razvijanju naših zajedničkih odnosa - rekao je za Kurir Stefanović.

Bajatović je istakao da je poziv prihvatio ne samo da bi bio gost na svečanoj večeri već da bi iskoristio priliku i čuo različita mišljenja i ideje o povezivanju ljudi različitih narodnosti i veroispovesti.

- Srbija mora i treba da bude multietnička, multikonfensionalna i multikulturalna država, ali ono što nam je svima sada zajedničko jesu socijalni problemi. Svi zajedno treba da se pokažemo kao odgovorna elita, politička, ekonomska ili verska, i da shvatimo da svi imamo isti zadatak, a to je da se Srbija vrati u zajednicu razvijenih naroda - rekao je Bajatović.

Rasim Ljajić kaže da je elementarna pristojnost to što se odazvao pozivu kolege iz Vlade povodom proslave Ramazana i večere koju je u tu čast priredio.

Da podsetimo, ramazanski post počeo je 19. jula uveče i traje do 18. avgusta. Pripadnici muslimanske veroispovesti tokom dana, do zalaska sunca, ne jedu i ne piju vodu. Post se prekida u trenutku zalaska sunca. Taj dnevni obrok zove se iftar i dobro je delo organizovati ga za prijatelje, rodbinu...

Gosti se iskrcali kod splava „Jahting Klub“ zoom Gosti se iskrcali kod splava „Jahting Klub“
Bajatović i Jusufspahić jačali kontakte zoom Bajatović i Jusufspahić jačali kontakte
Nebojša Stefanović zoom Nebojša Stefanović
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • maja

  maja

  mi jesmo civilizovan narod,to treba tako da i ostane.
  svako ima pravo na svoje praznike.

  30 Odgovori 
 • Realnost

  Realnost

  O Boze kako je Bajatovic smesan pored ovog zgodnog muftije...

  12 Odgovori 
 • Sanja

  Sanja

  Zasto bi to radili?

  8 Odgovori 

Poslednji komentar

 • kurosava

  kurosava

  NAMAZAN......PA OBOJICA......

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!