Naprednjaci privode pregovore kraju

Ugljanin opet u vladi, Delević neće

Politika

Autor:

Kabinet Ivice Dačića brojaće 16 ministarstava, a sastav vlade biće poznat već za nekoliko dana

Sulejman Ugljanin, Milica Delević, Aleksandar Vučić, VLADA SRBIJE,

Sulejman Ugljanin

BEOGRAD - Vlada sledeće sedmice.
Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će buduća vlada imati 18 članova, uključujući predsednika i potpredsednika, i 16 resora. Vučić je rekao da će između 24. i 26. jula biti formirana vlada, koju će činiti koalicije oko SNS, SPS i URS i stranke Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića. Time je, kako je naglasio, obezbeđena široka podrška novoj vladi, što je važno zbog promena i reformi koje ona namerava da preduzme.

Upitan da li ostaje dogovor da u novoj vladi SNS ima osam resora, SPS pet, a URS dva, Vučić je rekao:

- Nisu mi važni brojevi, nego o kojim ljudi je reč i kako će da rade. Mi u SNS smo bili ti koji smo se borili da se proširi front za promene i drugačiju Srbiju. Nismo to posmatrali usko kroz stranku.

Vučić je naveo da mu je žao što Milica Delević nije prihvatila ponudu SNS da bude ministarka, čime je DS pokazao da su mu važniji partijski interesi od interesa države i građana. On je kazao da SNS visoko ceni rad Delevićeve. Upitan imaju li zamenu za resor spoljnih poslova, on je rekao da se još uvek ne zna ko će biti ministar, ali da SNS ima više kandidata i da će o tome razgovarati u naredna tri do četiri dana.

On je rekao da zna ko će biti predsednik Skupštine, ali da to treba da odobri glavni odbor SNS u nedelju.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će u novoj vladi biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ugljanin je rekao da je imao zadovoljstvo da razgovara s liderom „najmoćnije stranke u Srbiji“ Aleksandrom Vučićem, s kojim je blizu postizanja dogovora o tome kako uvažiti interese i potrebe Bošnjaka i drugih manjina.

 

Milica Delević zoom Milica Delević
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • zoran

  zoran

  Mislio sam da će biti promena sa Tomom i SNS-om ali ovako sumnjam.
  Pa zar Vučić stvarno misli da Delevićka zna i može da bude ministarka inostranih poslova? Valjda misli da ima znanje samo zato što je bila direktorka kancelarije za evropske integracije. Pa na tom mestu da postavite prosečno inteligentnu osobu radila bi dobro a za mesto minis ... više tra ino.poslova ipak treba i nešto dodatno.Dobro je što je odbila, pojačala nas je.

  1 Odgovori 
 • aca

  aca

  Sad ce SNS da donese odluku da ministar spoljnih poslova ne sme da prica na engleskom, nemackom ili bilo kom drugom jeziku. Prvo zato sto ne mogu da nadju nekog ko zna jezike a i zato sto rukovodstvo BIE posle ne moze da zna sta je taj rekao.

  1 Odgovori 

Poslednji komentar

 • dejja

  dejja

  hahahaha padoh pored kompjutera

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!