Ugljaninove provokacije
Foto: Kurir Štampano

Komentar dana

Ugljaninove provokacije

Komentar dana -

Taman kad smo pomislili da je iz javnosti nestao ratnohuškački govor, oglasio se predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin.

Istina, on svaki čas daje zapaljive izjave poput one da bi Sandžak trebalo da se otcepi od Srbije, ali nije, kao ovih dana, pretio dolaskom NATO. Za Ugljanina je, naime, Srbija „šovinistička tvorevina“, u kojoj je potrebno sprovesti lustraciju, smeniti neke ljude u sudstvu i policiji, a ako se to ne ispuni - treba pozvati NATO da dođe i brani Bošnjake.Dvaput sam čitao vest da se uverim da je zaista tako rečeno. I da, Ugljanin stvarno preti dolaskom Alijanse. Nejasno je kome u 2015. odgovaraju ovako opasne provokacije. Bošnjacima i Srbima sigurno ne, a teško da i sam Ugljanin ima neke koristi od toga. Ali povređena sujeta je opasna.

Jer, ako pogledamo unazad, lako se može videti da je Ugljanin promenio retoriku otkako je ostao bez ministarske fotelje.

Mada, objektivno gledano, ni dok je bio u toj fotelji nije bilo neke koristi od njega. Ostao je upamćen kao ministar koji se u jednom mandatu nijednom nije obratio poslanicima, te kao neko ko je većinu aktivnosti svodio na čestitanje praznika.

No, naravno, sve vreme je uredno primao platu od te, kako on kaže, „šovinističke Srbije“. Toliko o Ugljaninu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track