Uhapšen voditelj "Nemoguće misije" i "Rikošeta" na TV Pink

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD - Sada njega snimaju! Goran Marković (41), producent popularne policijske serije „Rikošet“ i „Nemoguće misije“, emitovane na RTV Pink, uhapšen je juče u okviru policijske akcije „Šetač“ zbog pranja novca. Kako Kurir nezvanično saznaje, Markoviću se na teret stavlja da je „oprao“ 2,5 miliona dinara. Juče je pozvan na informativni razgovor u policiju, a potom je i uhapšen.

tv pink, milorad veljovic, nemoguća misija, uhapšen Goran Marković, Rikošet, sum

BEOGRAD - Sada njega snimaju!
Goran Marković (41), producent popularne policijske serije „Rikošet“ i „Nemoguće misije“, emitovane na RTV Pink, uhapšen je juče u okviru policijske akcije „Šetač“ zbog pranja novca. Kako Kurir nezvanično saznaje, Markoviću se na teret stavlja da je „oprao“ 2,5 miliona dinara. Juče je pozvan na informativni razgovor u policiju, a potom je i uhapšen.

- Marković je u velikim finansijskim teškoćama, ostao je dužan mnogim ljudima s kojima je radio, čak i saradnicima s kojima je pokrenuo serije „Rikošet“ i „Nemoguću misiju“. Uprkos uspehu, velikom rejtingu i emitovanju na gledanim televizijama, nije uspevao da se iskobelja iz novčanih neprilika. Navodno je mnogo novca ostavljao po kockarnicama - kaže za Kurir izvor blizak Markoviću.

Markovićev poslednji posao bilo je direktorsko mesto u producentskoj kući „Medija vizards“, čiji je vlasnik njegova devojka Aleksandra Korica. Ova kuća drži delimično pravo na emitovanje i snimanje „Rikošeta“ i potpuno pravo na seriju „Nemoguća misija“.

Aleksandra Korica je inače u javnosti poznata kao sekretarica Lole Krmpotić, rođene sestre Milice Pašić, supruge Željka Mitrovića, vlasnika medijske grupacije „Pink“. Ona je privremeno suspendovana s posla kad je Mitrović sproveo „čistku“ na „ružičastoj televiziji“ pošto je otišao na lečenje u Nemačku. Aleksandra Korica je takođe i venčana kuma Ivane Buhe, supruge Ljubiše Buhe Čumeta, svedoka saradnika.

Policija postavila zamku

Prema nezvaničnim saznanjima, Marković je dolijao zahvaljujući firmi s kojom je poslovao, a koju je policija u tajnosti otvorila kako bi utvrdila sumnjive radnje i tokove takozvanog fiktivnog poslovanja. U akciji „Šetač“ dosad je otkriveno oko 500 preduzeća koja putem fiktivnog poslovanja peru novac, a više od 20 osoba je osumnjičeno za to krivično delo.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!