Uhapšen voditelj "Nemoguće misije" i "Rikošeta" na TV Pink

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD - Sada njega snimaju! Goran Marković (41), producent popularne policijske serije „Rikošet“ i „Nemoguće misije“, emitovane na RTV Pink, uhapšen je juče u okviru policijske akcije „Šetač“ zbog pranja novca. Kako Kurir nezvanično saznaje, Markoviću se na teret stavlja da je „oprao“ 2,5 miliona dinara. Juče je pozvan na informativni razgovor u policiju, a potom je i uhapšen.

tv pink, milorad veljovic, nemoguća misija, uhapšen Goran Marković, Rikošet, sum

BEOGRAD - Sada njega snimaju!
Goran Marković (41), producent popularne policijske serije „Rikošet“ i „Nemoguće misije“, emitovane na RTV Pink, uhapšen je juče u okviru policijske akcije „Šetač“ zbog pranja novca. Kako Kurir nezvanično saznaje, Markoviću se na teret stavlja da je „oprao“ 2,5 miliona dinara. Juče je pozvan na informativni razgovor u policiju, a potom je i uhapšen.

- Marković je u velikim finansijskim teškoćama, ostao je dužan mnogim ljudima s kojima je radio, čak i saradnicima s kojima je pokrenuo serije „Rikošet“ i „Nemoguću misiju“. Uprkos uspehu, velikom rejtingu i emitovanju na gledanim televizijama, nije uspevao da se iskobelja iz novčanih neprilika. Navodno je mnogo novca ostavljao po kockarnicama - kaže za Kurir izvor blizak Markoviću.

Markovićev poslednji posao bilo je direktorsko mesto u producentskoj kući „Medija vizards“, čiji je vlasnik njegova devojka Aleksandra Korica. Ova kuća drži delimično pravo na emitovanje i snimanje „Rikošeta“ i potpuno pravo na seriju „Nemoguća misija“.

Aleksandra Korica je inače u javnosti poznata kao sekretarica Lole Krmpotić, rođene sestre Milice Pašić, supruge Željka Mitrovića, vlasnika medijske grupacije „Pink“. Ona je privremeno suspendovana s posla kad je Mitrović sproveo „čistku“ na „ružičastoj televiziji“ pošto je otišao na lečenje u Nemačku. Aleksandra Korica je takođe i venčana kuma Ivane Buhe, supruge Ljubiše Buhe Čumeta, svedoka saradnika.

Policija postavila zamku

Prema nezvaničnim saznanjima, Marković je dolijao zahvaljujući firmi s kojom je poslovao, a koju je policija u tajnosti otvorila kako bi utvrdila sumnjive radnje i tokove takozvanog fiktivnog poslovanja. U akciji „Šetač“ dosad je otkriveno oko 500 preduzeća koja putem fiktivnog poslovanja peru novac, a više od 20 osoba je osumnjičeno za to krivično delo.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde