Prikaži najnovije vesti
Ratni zločin, uhapšen, bjelovar, tri pripadnika JNA, Jure Šimić

Uhapšen zbog ratnog zločina nad vojnicima JNA

Crna Hronika 32

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru (na fotografiji) protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine.

U istražnom zahtevu tužilaštva navodi se da postoji osnovana sumnja da je on kao predsednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravski region, 29. septembra 1991. u Bjelovaru, posle ulaska hrvatskih vojno-policijskih snaga u kasarnu "Božidar Adžija" na Vojnoviću naredio likvidaciju trojice pripadnika bivše JNA.

Trojica ubijenih su izdvojena iz grupe od oko 60 oficira i 150 redovnih vojnika JNA, a ubili su ih za sada nepoznati počinioci.

Tužilaštvo nije navelo identitet ubijenih, već samo njihove inicijale K. R, V. M. i J. D. Hrvatski mediji javljaju da Županijski sud u Bjelovaru do srede treba da odluči o pokretanju istrage i predlogu za određenje pritvora.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 3 komentara