Uhapšen zbog ratnog zločina nad vojnicima JNA

Crna Hronika

Autor:

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine

Ratni zločin, uhapšen, bjelovar, tri pripadnika JNA, Jure Šimić

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru (na fotografiji) protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine.

U istražnom zahtevu tužilaštva navodi se da postoji osnovana sumnja da je on kao predsednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravski region, 29. septembra 1991. u Bjelovaru, posle ulaska hrvatskih vojno-policijskih snaga u kasarnu "Božidar Adžija" na Vojnoviću naredio likvidaciju trojice pripadnika bivše JNA.

Trojica ubijenih su izdvojena iz grupe od oko 60 oficira i 150 redovnih vojnika JNA, a ubili su ih za sada nepoznati počinioci.

Tužilaštvo nije navelo identitet ubijenih, već samo njihove inicijale K. R, V. M. i J. D. Hrvatski mediji javljaju da Županijski sud u Bjelovaru do srede treba da odluči o pokretanju istrage i predlogu za određenje pritvora.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Jeste, dogodila se greška u grafici, ali ona ne utiče na ispravnost izvlačenja brojeva Aleksandar Vulović, direktor Državne lutrije Srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!