Uhapšen zbog ratnog zločina nad vojnicima JNA

Crna Hronika

Autor:

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine

Ratni zločin, uhapšen, bjelovar, tri pripadnika JNA, Jure Šimić

ZAGREB - Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik izvršnog veća Skupštine opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen je u ponedeljak pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru (na fotografiji) protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991. godine.

U istražnom zahtevu tužilaštva navodi se da postoji osnovana sumnja da je on kao predsednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravski region, 29. septembra 1991. u Bjelovaru, posle ulaska hrvatskih vojno-policijskih snaga u kasarnu "Božidar Adžija" na Vojnoviću naredio likvidaciju trojice pripadnika bivše JNA.

Trojica ubijenih su izdvojena iz grupe od oko 60 oficira i 150 redovnih vojnika JNA, a ubili su ih za sada nepoznati počinioci.

Tužilaštvo nije navelo identitet ubijenih, već samo njihove inicijale K. R, V. M. i J. D. Hrvatski mediji javljaju da Županijski sud u Bjelovaru do srede treba da odluči o pokretanju istrage i predlogu za određenje pritvora.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nisu ni prve dame iz okolnih zemalja skromnije obučene, ipak one treba da prezentuju zemlju iz koje dolaze Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!