Umro novinar Dragan Čolović

Društvo

Autor:

Čolović je rođen u Prijevoru kod Čačka, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a novinarsku karijeru je započeo u Radio Beogradu 1963. godine gde je radio sve do penzije

Dragan Čolović, novinar, Radio Beograd, preminuo,

BEOGRAD - Bivši urednik spoljnopolitičke rubrike Radio Beograda i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Dragan Čolović umro je u 75. godini, saopštio je danas UNS.

Čolović je rođen u Prijevoru kod Čačka. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Novinarsku karijeru je započeo u Radio Beogradu 1963. godine gde je radio sve do penzije.

Izveštavao je sa međunarodnih konferencija o temama ekonomskog razvoja, kao i sa samita nesvrstanih zemalja. Pratio je rad mirovnih konferencija o bivšoj Jugoslaviji u Hagu, Briselu, Londonu i Ženevi.

Čolović se u mladosti aktivno bavio vaterpolom o čemu je objavio knjigu "Zlatne godine". Koautor je knjiga "Herceg Novi u kinematografiji Crne Gore" i "Antibarbarus" posvećen deci koja su nastradala u NATO bombardovanju 1999. godine.

Mesto i vreme sahrane Dragana Čolovića biće objavljeni naknadno.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Evropska unija ne vrednuje dovoljno rezultate koje Srbija sprovodi u reformama u svim porama društva Dragomir Anđelković analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!