UOČI BEOGRADSKOG MARATONA: Siniša Mali i svetske legende sa mališanima u Atletskoj hali

Gradonačelnik trči polumaraton

UOČI BEOGRADSKOG MARATONA: Siniša Mali i svetske legende sa mališanima u Atletskoj hali

Ostali sportovi -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamenik Andreja Mladenović prisustvovali su večeras, sa svetskim atletskim legendama i promoterima Beogradskog maratona javnom času u novoj Atletskoj hali na Voždovcu.

U društvu Galine Čistjakove, Kevina Janga, Roze Mote, Havijera Sotomajora, Boba Bimona, Majkla Pauela i direktora Beogradskog maratona Dejana Nikolića, Mali i Mladenović obišli su učesnike predstojećeg Dečjeg maratona i mališane iz atletskih pionirskih škola koji su u kružnim atletskim stanicama demonstrirali svoj talenat.

Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što je Beogradski maraton okupio veliki broj promotera koji su, svako u svojoj disciplini, legende svetske atletike.

"Beograd je danas svetski centar atletskog sporta, a sve ove sportske legende danas su tu da pomognu i pokažu našim mališanima svu lepotu atletike. Neki od njih su bili, a neki su i danas svetski rekorderi u svojim disciplinama i ovo je sjajan primer kako možete da promovišete svoj grad, sport i nešto pokrenete unapred. Svako od ovih legendi sporta je svojevremeno već promovisao Beograd, a danas su tu svi zajedno, sa istim ciljem, da još jednom promovišu naš grad i njegov maraton", rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda istakao je i da će više od 7.000 ljudi trčati polumaratonsku trku, a da se u Trci zadovoljstva očekuje učešće više od 20.000 ljudi.

"Svi promoteri biće sa nama tog dana, a u polumaratonu ću se oprobati i ja, jer želim da ostvarim cilj koji sam zadao sebi, i to ne zbog rezultata već da svi zajedno promovišemo grad i trčanje kao sport. Očekuje nas sjajna atmosfera i zato pozivam sve da nam se priključe i da pošaljemo lepu sliku u svet", kazao je Siniša Mali.

Čuveni skakač u dalj Bob Bimon istakao je da je veoma značajno da mladi imaju priliku da treniraju u sali kakva je nova Atletska hala.

"Svi mi koji smo došli sa raznih strana sveta danas u Beogradu smo zadovoljni onim što smo videli jer je to veoma važno za mlade generacije. Ja sam svoj rekord postigao upravo trenirajući u hali sličnoj ovoj u Njujorku i nadam se da će neko od ove dece uspeti da me nadmaši", istakao je Bob Bimon.

Po rečima Dejana Nikolića, tokom večeri očekuje se da u Beograd doputuje i nekadašnji četvorostruki olimpijski pobednik, Finac Lase Viren koji će takođe biti jedan od promotera Beogradskog maratona koji se održava ove subote u glavnom gradu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track