Da li i danas vredi

Uputstvo za dobar brak iz 1933.

Sex

Tatin savet zlata vredi, a mamu ne slušajte

  seks, saveti,

Danas je sasvim uobičajeno čuti savet poput: "Pre braka morate da probate život zajedno", a sve češće i "Ma to je samo papir".

Novine Reading Eagle 1933. godine su objavile rezultate istraživanja na Univerzitetu u Čikagu, u kojem se od ispitanika tražilo da definišu što je za njih bračna sreća.

Saveti iz 1933

1. Što je duže udvaranje, veća je bračna sreća

Pre nije bilo moguće samo upoznati muškarca i udati se za njega bez mnogo razmišljanja. Muškarci su se morali dobro potruditi oko svoje devojke, pisati pisma i nositi cveće, a ako bi pomišljali na brak, morali su tražiti njenu ruku od oca.Brak je tada bio svojevrsna nagrada za kvalitetno udvaranje, a danas je nešto od čega sve veći broj muškaraca (i žena) beži.

2. Veza godinu dana smanjuje bračnu sreću

Veza koja je kraća od godinu dana umanjuje mogućnost bračne sreće. Prebrzo skakanje u brak otvara mogućnost velikog razočeranja.Ipak, treba naučiti neke stvari o osobi kojoj se obavezujemo do kraja života prije nego što pristanemo na brak, jer mane i navike za koje nismo znali na početku mogu jako umanjiti početnu sreću.

3. Tatin savet zlata vredi

Očevi znaju najbolje, barem kada je u pitanju odabir partnera. Kada bi prepustile odabir partnera očevima, smanjio bi se broj žena koje su udane za "lošeg momka".

4. Nemojte slušati mamu

Saveti koje vam da majka ne garantuju srećan brak, barem ako je verovati članku iz 1933.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!