Da li i danas vredi

Uputstvo za dobar brak iz 1933.

Sex

Tatin savet zlata vredi, a mamu ne slušajte

 seks, saveti,

Danas je sasvim uobičajeno čuti savet poput: "Pre braka morate da probate život zajedno", a sve češće i "Ma to je samo papir".

Novine Reading Eagle 1933. godine su objavile rezultate istraživanja na Univerzitetu u Čikagu, u kojem se od ispitanika tražilo da definišu što je za njih bračna sreća.

Saveti iz 1933

1. Što je duže udvaranje, veća je bračna sreća

Pre nije bilo moguće samo upoznati muškarca i udati se za njega bez mnogo razmišljanja. Muškarci su se morali dobro potruditi oko svoje devojke, pisati pisma i nositi cveće, a ako bi pomišljali na brak, morali su tražiti njenu ruku od oca.Brak je tada bio svojevrsna nagrada za kvalitetno udvaranje, a danas je nešto od čega sve veći broj muškaraca (i žena) beži.

2. Veza godinu dana smanjuje bračnu sreću

Veza koja je kraća od godinu dana umanjuje mogućnost bračne sreće. Prebrzo skakanje u brak otvara mogućnost velikog razočeranja.Ipak, treba naučiti neke stvari o osobi kojoj se obavezujemo do kraja života prije nego što pristanemo na brak, jer mane i navike za koje nismo znali na početku mogu jako umanjiti početnu sreću.

3. Tatin savet zlata vredi

Očevi znaju najbolje, barem kada je u pitanju odabir partnera. Kada bi prepustile odabir partnera očevima, smanjio bi se broj žena koje su udane za "lošeg momka".

4. Nemojte slušati mamu

Saveti koje vam da majka ne garantuju srećan brak, barem ako je verovati članku iz 1933.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Nenad

  Nenad

  Skoro da sam ih sve poslušao, dva meseca se udvarao, tri godine sa svih strana kušao...
  pogreših na kraju, mesto svoju pitao sam majku njenu reče:,, samo je vodi ispuni mi želju ,, :(((

  9 Odgovori 
 • tokvanda

  tokvanda

  Pa prblizno tako su radili moji baka i deka ,sada vec pokojni.U braku su bili 71 godinu.Moja majka strogo vaspitavana od svojih konzervativnih roditelja udala se za mog oca,tek kada su ga dobro upoznali moji baka i deka.Hvala Bogu,roditelji su mi jos zivi i proslavismo prosle godine 60 godina njihovog braka.Ali na zalost-ja nisam slusala- njihove s ... više avete.Udala sam se za coveka koga nisam dugo poznavala,ali u koga sam bila ludo zaljubljena.Otac mi je rekao-,,Da,on je lep,obrazovan,ali mislim da nije za tebe.Razvela sam se od tog alkoholicarskog djubreta, posle tri godine.Hvala mu samo za moje predobro i pametno dete.Nije jos udata.Ali joj dajem bas ovakve savete,kao otac i majka,koje sam joj i bila,ceo zivot.Dobro ga upoznaj! Izlazite zajedno ,idi u posete njegovoj familiji.Upoznaj ih.I gledaj.Kakav otac-takav sin.!I moramo mi da se dobro upoznamo sa njim ,a i sa njegovom familijom,pre nego sto se udasJer,.u nasoj porodici,taj recept za dugovecni brak-je oproban.

  6 Odgovori 
 • Nenad

  Nenad

  Eeeh, kad u mladosti birate životnu saputnicu, kao i zanimanje, sve radite iz srca, jer iskustva s,time
  baš i nemate,što je jasno,pa ako ne poslušate bližnje svoje,dok do svog iskustva dođete bude kasno.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Nenad

  Nenad

  Eeeh, kad u mladosti birate životnu saputnicu, kao i zanimanje, sve radite iz srca, jer iskustva s,time
  baš i nemate,što je jasno,pa ako ne poslušate bližnje svoje,dok do svog iskustva dođete bude kasno.

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!