Uroš Mišić od danas na slobodi

Crna Hronika

Autor:

Navijač "Crvene zvezde" amnestijom "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića

Uros Misic

BEOGRAD - Navijač "Crvene zvezde" Uroš Mišić (24) pušten je danas iz požarevačkog zatvora "Zabela", po odluci Višeg suda u Beogradu, jer je ispunio uslove za amnestiju, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Mišiću je amnestijom "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Mišića su ispred zatvora sačekali njegov branilac Borivoje Borović i sestra.

Rešenje Višeg suda u Beogradu, po kome je Mišić ispunio uslove za oslobađanje dela kazne po Zakonu o amnestiji, postalo je pravosnažno u petak, 30. novembra, i prosleđeno je zatvoru, izjavila je Tanjugu portaprol suda Dušica Ristić.

Mišić je dva puta osuđivan na 10 godina zatvora pred Višim sudom za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prva presuda je ukinuta, a druga preinačena pravosnažnom odlukom Apelacinog suda, koji je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo od početka procesa, "već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira".

Apelacioni sud je, na bazi medicinskog veštačenja, utvrdio da Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo u optužnici i da je napad trajao dve sekunde.

Utvrđeno je i da opekotina nije bila neposredno u predelu usana, već na leđima i levoj strani lica koja zahvata i kosmati deo.

Mišić je u više navrata tokom trogodišnjeg procesa izrazio kajanje zbog svog ponašanja prema Trajkoviću, koji tvrdi da mu psihičko i fizičko zdravlje pogoršano posle napada.

Tokom višegodišnjeg procesa, ovaj postupak je izazivao veliku pažnju javnosti, a navijači "Crvene zvezde" su grafitima po gradu i transparentima na stadionu tražili "Pravdu za Uroša".

http://www.youtube.com/watch?v=k-7CmmNNa2Q
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (55)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • prdanovic

  prdanovic

  jesam delija ali ovo nije smelo da promakne Tomi

  86 Odgovori 
 • foka

  foka

  A gde je tu pravda? Sta je sa nama koji hocemo da dodjemo na utakmicu sa svojim sinovima i da gledamo fudbal a ne idiote koji se tuku?

  58 Odgovori 
 • vladimir1

  vladimir1

  Devojko/zeno, da je neko tvog taticu przio bakljom, da li bi isto reagvala?! U svakoj normalnoj zemlji,da je neko uradio ovo sto je Uros, zaboravio bi kako izgleda sloboda...

  55 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vojnik

  Vojnik

  Znaci nista od efekta onih silnih grafita koji su bili po celoj Srbiji ,, PRAVDA ZA UROSA " cim su ga pustili. Da su uvazili taj bunt decko bi trebao da lezi minimum 10 god.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!