Uroš Mišić od danas na slobodi

Crna Hronika

Autor:

Navijač "Crvene zvezde" amnestijom "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića

Uros Misic

BEOGRAD - Navijač "Crvene zvezde" Uroš Mišić (24) pušten je danas iz požarevačkog zatvora "Zabela", po odluci Višeg suda u Beogradu, jer je ispunio uslove za amnestiju, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Mišiću je amnestijom "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Mišića su ispred zatvora sačekali njegov branilac Borivoje Borović i sestra.

Rešenje Višeg suda u Beogradu, po kome je Mišić ispunio uslove za oslobađanje dela kazne po Zakonu o amnestiji, postalo je pravosnažno u petak, 30. novembra, i prosleđeno je zatvoru, izjavila je Tanjugu portaprol suda Dušica Ristić.

Mišić je dva puta osuđivan na 10 godina zatvora pred Višim sudom za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prva presuda je ukinuta, a druga preinačena pravosnažnom odlukom Apelacinog suda, koji je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo od početka procesa, "već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira".

Apelacioni sud je, na bazi medicinskog veštačenja, utvrdio da Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo u optužnici i da je napad trajao dve sekunde.

Utvrđeno je i da opekotina nije bila neposredno u predelu usana, već na leđima i levoj strani lica koja zahvata i kosmati deo.

Mišić je u više navrata tokom trogodišnjeg procesa izrazio kajanje zbog svog ponašanja prema Trajkoviću, koji tvrdi da mu psihičko i fizičko zdravlje pogoršano posle napada.

Tokom višegodišnjeg procesa, ovaj postupak je izazivao veliku pažnju javnosti, a navijači "Crvene zvezde" su grafitima po gradu i transparentima na stadionu tražili "Pravdu za Uroša".

http://www.youtube.com/watch?v=k-7CmmNNa2Q
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (55)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • prdanovic

  prdanovic

  jesam delija ali ovo nije smelo da promakne Tomi

  86 Odgovori 
 • foka

  foka

  A gde je tu pravda? Sta je sa nama koji hocemo da dodjemo na utakmicu sa svojim sinovima i da gledamo fudbal a ne idiote koji se tuku?

  58 Odgovori 
 • vladimir1

  vladimir1

  Devojko/zeno, da je neko tvog taticu przio bakljom, da li bi isto reagvala?! U svakoj normalnoj zemlji,da je neko uradio ovo sto je Uros, zaboravio bi kako izgleda sloboda...

  55 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vojnik

  Vojnik

  Znaci nista od efekta onih silnih grafita koji su bili po celoj Srbiji ,, PRAVDA ZA UROSA " cim su ga pustili. Da su uvazili taj bunt decko bi trebao da lezi minimum 10 god.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!