USKORO KRAJ DRAME U KNJAŽEVCU: U narednih nekoliko sati svi će imati struju
Foto: Beta

80 domaćinstava čeka svetlo i grajanje

USKORO KRAJ DRAME U KNJAŽEVCU: U narednih nekoliko sati svi će imati struju

Srbija -
BEOGRAD - Prema najnovijim informacijama iz Elektroprivrede Srbije još 80 domaćinstava iz Knjaževca i okoline nije snabdeveno električnom energijom, dok je jutros taj problem imalo oko 1.000 kuća.

Ekipe EPS-a već dva dana rade na otklanjanju kvara na mreži u ovom području, a situacija se u poslednja dva sata ubrzano menja.

Kako je prethodno rečeno u EPS-u broj domaćinstava bez struje u tom kraju pao je na 450, a sada je sveden na 80 kuća.

"Očekujemo da će u narednih nekoliko sati sve biti rešeno i da će sva domaćinstva biti snabdevena električnom energijom. Na tome trenutno radi više od 30 ekipa i oko 100 montera", kazali su u EPS-u.

U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, već drugi dan, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova.

EPS je ranije danas saopštio da njihove ekipe danonoćno popravljaju kvarove na distributivnoj mreži na vrlo nepristupačnim, planinskim terenima i čine sve kako bi manje od 1.000 kupaca, odnosno oko 0,003 odsto od ukupnog broja kupaca u Srbiji što pre dobilo električnu energiju.

U drugim područjima Srbije snabdevanje građana i privrede električnom energijom je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu.

Funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbeđivalo je više od trećine zaposlenih u EPS-u, a na 24-časovnom dežurstvu je bilo više od 9.000 radnika EPS-a. Spremnost proizvodnih i distributivnih kapaciteta EPS-a potvrđena je i tokom hladnog talasa, snežnog nevremena i olujnog vetra, a zaposleni su uložili rad i trud kako bi snabdevanje električnom energijom bilo neometano, navedeno je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja