Prikaži najnovije vesti
Daniel Kajmakoski, X faktor, Starmanija foto fb
On definitivno ima X faktor

USPEH: Daniel sam u borbi sa Austrijancima

Pop kultura 437

Kajmakoski sa 19 godina kao jedini stranac učestvovao u muzičkom šouu „Starmanija“ i zauzeo osmo mesto

Gde god da zapeva, sve obara s nogu.
Daniel Kajmakoski, koji važi za favorita u „X faktoru“, pre 11 godina takmičio se u muzičkom šou-programu „Starmanija“ u Austriji. On je dospeo do finala, gde je zauzeo osmo mesto. Za njega je to veliki uspeh, jer se takmičio kao jedini stranac.

- Tada sam imao 19 godina i bio sam neiskusan. Pojavljivanje u tom šouu je moj prvi susret sa estradom, sa scenom i televizijom. Glas mi nije bio kao sada, a meni je bilo veoma važno da to takmičenje iskoristim da nešto naučim. Tada sam počeo da se borim - kaže Daniel.

Dečko iz Makedonije koji je živeo u Austriji i tada je važio za favorita, ali kao strancu bilo mu je teško da stigne do prvog mesta. A glasala je publika.

- Pevalo se na nemačkom ili engleskom. Nijednom nisam zapevao na makedonskom jer oni ništa ne bi razumeli - seća se Kajmakoski.

Kao finalista šoua koji je pratila cela Austrija, Daniel je sa ostalim kandidatima otišao na turneju. Za mesec i po dana održali su 17 koncerta širom zemlje. Sve je krenulo kako treba, ali se onda odjednom sve završilo. Bez pomaka za njega.

- Čim smo izašli iz autobusa po povratku u Beč, sve se promenilo. Imao sam potpisan strog ugovor na tri godine, a oni ništa nisu učinili za moju karijeru. Uzeli su mi vreme i tri godine života. Zbog tog ugovora nisam mogao ništa da uradim. Do 2006. godine ruke su mi bile vezane. Posle je bilo teško, a sada je sve drugačije.

Ljudi iz produkcije MBK brinu o nama, a „X faktor“ je mnogo ozbiljnije takmičenje od onog u Austriji - završava Daniel, koji se uveliko sprema za naredni utorak i četvrtu emisiju uživo.

(S. A. R.)

Foto: Facebook zoom Foto: Facebook
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir