On definitivno ima X faktor

USPEH: Daniel sam u borbi sa Austrijancima

Pop kultura

Autor:

Kajmakoski sa 19 godina kao jedini stranac učestvovao u muzičkom šouu „Starmanija“ i zauzeo osmo mesto

Daniel Kajmakoski, X faktor, Starmanija foto fb

Favorit... Kajmakoski osvojio srca publike

Gde god da zapeva, sve obara s nogu.
Daniel Kajmakoski, koji važi za favorita u „X faktoru“, pre 11 godina takmičio se u muzičkom šou-programu „Starmanija“ u Austriji. On je dospeo do finala, gde je zauzeo osmo mesto. Za njega je to veliki uspeh, jer se takmičio kao jedini stranac.

- Tada sam imao 19 godina i bio sam neiskusan. Pojavljivanje u tom šouu je moj prvi susret sa estradom, sa scenom i televizijom. Glas mi nije bio kao sada, a meni je bilo veoma važno da to takmičenje iskoristim da nešto naučim. Tada sam počeo da se borim - kaže Daniel.

Dečko iz Makedonije koji je živeo u Austriji i tada je važio za favorita, ali kao strancu bilo mu je teško da stigne do prvog mesta. A glasala je publika.

- Pevalo se na nemačkom ili engleskom. Nijednom nisam zapevao na makedonskom jer oni ništa ne bi razumeli - seća se Kajmakoski.

Kao finalista šoua koji je pratila cela Austrija, Daniel je sa ostalim kandidatima otišao na turneju. Za mesec i po dana održali su 17 koncerta širom zemlje. Sve je krenulo kako treba, ali se onda odjednom sve završilo. Bez pomaka za njega.

- Čim smo izašli iz autobusa po povratku u Beč, sve se promenilo. Imao sam potpisan strog ugovor na tri godine, a oni ništa nisu učinili za moju karijeru. Uzeli su mi vreme i tri godine života. Zbog tog ugovora nisam mogao ništa da uradim. Do 2006. godine ruke su mi bile vezane. Posle je bilo teško, a sada je sve drugačije.

Ljudi iz produkcije MBK brinu o nama, a „X faktor“ je mnogo ozbiljnije takmičenje od onog u Austriji - završava Daniel, koji se uveliko sprema za naredni utorak i četvrtu emisiju uživo.

(S. A. R.)

Foto: Facebook zoom Foto: Facebook
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!