Prikaži najnovije vesti
Saša (40), Andrijana (39) Dimitrijević, UŽICE, nesreća, kanjon morače

Užas u kanjonu Morače!

Crna Hronika 5

PODGORICA/UŽICE - Velika tragedija u kanjonu Morače! Supružnici Saša (40) i Andrijana (39) Dimitrijević iz Užica poginuli su, a njihova četvorogodišnja ćerka Marta je nestala kada je juče u zoru „opel suza“, kojom su se kretali od Kolašina ka Podgorici, sletela sa magistrale u kanjon Morače.

PODGORICA/UŽICE - Velika tragedija u kanjonu Morače!
Supružnici Saša (40) i Andrijana (39) Dimitrijević iz Užica poginuli su, a njihova četvorogodišnja ćerka Marta je nestala kada je juče u zoru „opel suza“, kojom su se kretali od Kolašina ka Podgorici, sletela sa magistrale u kanjon Morače. Crnogorska policija i ronioci juče su u kanjonu Morače počeli potragu za malom Martom, čije telo nije nađeno u kolima, a za sada se pretpostavlja da ga je odnela voda nadošle Morače. Nesreću je preživela druga ćerka Dimitrijevića, desetogodišnja Iva, koja je tokom tumbanja ispala iz vozila i nije upala u nabujalu, mutnu Moraču.

Starija ćerka Dimitrijevića Iva odmah posle nesreće prebačena je u Podgoricu i, po rečima dr Vladimira Dobričanina, načelnika Urgentnog centra u ovom gradu, njeno stanje je juče po podne bilo stabilno i ona nije životno ugrožena.
Podgorički vatrogasci uz pomoć dizalica juče posle podne izvukli su iz vode „opel suzu“, u kojoj su Dimitrijevići putovali prema Podgorici i dalje ka moru, na letovanje.

- U kolima smo našli samo tela muškarca i žene, oboje su bili napred i oboje su bili vezani pojasom - ispričao nam je juče jedan od onih koji su učestvovali u vađenju vozila iz Morače. Prema nezvaničnim informacijama, policija nije znala da je u vozilu bilo i četvorogodišnje dete dok im to nije ispričala mala Iva, koja je nađena blizu obale. Ona je ljudima koji su je našli rekla da je u kolima bila i njena mlađa sestra. Teška nesreća dogodila se juče oko pet sati ujutru, u mestu Dromira, na magistrali Kolašin-Podgorica, 25 kilometara od glavnog grada Crne Gore. Po onome što se za sada zna, „opel suza“, u kojoj su bili Dimitrijevići, prešla je na levu stranu kolovoza i preko proširenja na putu nestala u kanjonu Morače, koji je na tom mestu dubok skoro 70 metara.

- Nesreća se dogodila na delu magistrale koji je prilično bezbedan. Pored puta je čak i prostrano proširenje, ali su oni prešli i preko njega i sleteli niz liticu ka reci - kaže jedan od meštana Dromire, dodajući da Morača proteklih dana nije bila visoka, ali da je, na nesreću, nabujala prošle noći posle kiše koja je padala u ovom delu Crne Gore.

Po verziji koja je juče po podne stigla do Užica, do porodice stradalih, u momentu nesreće na magistrali je padala kiša, a voda ispod točkova jednog kamiona navodno je zapljusnula šoferšajbnu vozila Dimitrijevića, posle čega su oni sleteli sa puta.
Za Sašu Dimitrijevića, koji je upravljao vozilom, u Užicu kažu da je bio dobar i izuzetno oprezan i odgovoran vozač.

Zoran Šaponjić

Tuga i očaj

U porodici Dimitrijević u Užicu juče po podne očaj i neizmerna tuga. Stradali Saša Dimitrijević radio je kao tonac u Radio Užicu, a supruga Andrijana kao fizijatar u užičkoj bolnici. U nedelju oko jedan ujutru krenuli su iz Užica na more, u Tivat... Sašini roditelji, otac Voja i majka Nada, tragičnu vest su čuli juče ujutru dok su bili u selu, u Staparima. Sašin brat Slaviša je, čim je saznao za nesreću, otputovao u Crnu Goru. Majka Nada, skrhana bolom, samo je ponavljala:
- Recite mi da ovo nije istina, recite mi da ovo nije istina...
 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 2 komentara