Užas u kanjonu Morače!

Crna Hronika

Autor:

PODGORICA/UŽICE - Velika tragedija u kanjonu Morače! Supružnici Saša (40) i Andrijana (39) Dimitrijević iz Užica poginuli su, a njihova četvorogodišnja ćerka Marta je nestala kada je juče u zoru „opel suza“, kojom su se kretali od Kolašina ka Podgorici, sletela sa magistrale u kanjon Morače.

Saša (40), Andrijana (39) Dimitrijević, UŽICE, nesreća, kanjon morače

PODGORICA/UŽICE - Velika tragedija u kanjonu Morače!
Supružnici Saša (40) i Andrijana (39) Dimitrijević iz Užica poginuli su, a njihova četvorogodišnja ćerka Marta je nestala kada je juče u zoru „opel suza“, kojom su se kretali od Kolašina ka Podgorici, sletela sa magistrale u kanjon Morače. Crnogorska policija i ronioci juče su u kanjonu Morače počeli potragu za malom Martom, čije telo nije nađeno u kolima, a za sada se pretpostavlja da ga je odnela voda nadošle Morače. Nesreću je preživela druga ćerka Dimitrijevića, desetogodišnja Iva, koja je tokom tumbanja ispala iz vozila i nije upala u nabujalu, mutnu Moraču.

Starija ćerka Dimitrijevića Iva odmah posle nesreće prebačena je u Podgoricu i, po rečima dr Vladimira Dobričanina, načelnika Urgentnog centra u ovom gradu, njeno stanje je juče po podne bilo stabilno i ona nije životno ugrožena.
Podgorički vatrogasci uz pomoć dizalica juče posle podne izvukli su iz vode „opel suzu“, u kojoj su Dimitrijevići putovali prema Podgorici i dalje ka moru, na letovanje.

- U kolima smo našli samo tela muškarca i žene, oboje su bili napred i oboje su bili vezani pojasom - ispričao nam je juče jedan od onih koji su učestvovali u vađenju vozila iz Morače. Prema nezvaničnim informacijama, policija nije znala da je u vozilu bilo i četvorogodišnje dete dok im to nije ispričala mala Iva, koja je nađena blizu obale. Ona je ljudima koji su je našli rekla da je u kolima bila i njena mlađa sestra. Teška nesreća dogodila se juče oko pet sati ujutru, u mestu Dromira, na magistrali Kolašin-Podgorica, 25 kilometara od glavnog grada Crne Gore. Po onome što se za sada zna, „opel suza“, u kojoj su bili Dimitrijevići, prešla je na levu stranu kolovoza i preko proširenja na putu nestala u kanjonu Morače, koji je na tom mestu dubok skoro 70 metara.

- Nesreća se dogodila na delu magistrale koji je prilično bezbedan. Pored puta je čak i prostrano proširenje, ali su oni prešli i preko njega i sleteli niz liticu ka reci - kaže jedan od meštana Dromire, dodajući da Morača proteklih dana nije bila visoka, ali da je, na nesreću, nabujala prošle noći posle kiše koja je padala u ovom delu Crne Gore.

Po verziji koja je juče po podne stigla do Užica, do porodice stradalih, u momentu nesreće na magistrali je padala kiša, a voda ispod točkova jednog kamiona navodno je zapljusnula šoferšajbnu vozila Dimitrijevića, posle čega su oni sleteli sa puta.
Za Sašu Dimitrijevića, koji je upravljao vozilom, u Užicu kažu da je bio dobar i izuzetno oprezan i odgovoran vozač.

Zoran Šaponjić

Tuga i očaj

U porodici Dimitrijević u Užicu juče po podne očaj i neizmerna tuga. Stradali Saša Dimitrijević radio je kao tonac u Radio Užicu, a supruga Andrijana kao fizijatar u užičkoj bolnici. U nedelju oko jedan ujutru krenuli su iz Užica na more, u Tivat... Sašini roditelji, otac Voja i majka Nada, tragičnu vest su čuli juče ujutru dok su bili u selu, u Staparima. Sašin brat Slaviša je, čim je saznao za nesreću, otputovao u Crnu Goru. Majka Nada, skrhana bolom, samo je ponavljala:
- Recite mi da ovo nije istina, recite mi da ovo nije istina...
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Opcija „ne“ garantuje nadu da će Grci sami kontrolisati svoju sudbinu Džozef Stiglic, dobitnik Nobelove nagrade

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!