UŽAS: Unuk (24) sekirom iskasapio babu i dedu zbog 10.000 dinara!
Foto: Privatna Arhiva

Još jedan zločin: Krvavi pir u selu Sumrakovac kod Boljevca

UŽAS: Unuk (24) sekirom iskasapio babu i dedu zbog 10.000 dinara!

Crna Hronika -
Dajte mi sve pare ili ću vas pobiti, znam da ste primili penzije, urlao je pijani Alen Marković (24) pa krvnički ubio babu Ljubicu (86) i dedu Milana Markovića (88), koji su ga othranili

BOLJEVAC - Ako mi ne date pare, pobiću vas oboje, dajte mi odmah 10.000 dinara. Znam da ste primili penzije. Ovim rečima započeo je krvavi pir Alen Marković (24), koji je sekirom masakrirao svoje babu Ljubicu (86) i dedu Milana Markovića (88) u porodičnoj kući u selu Sumrakovac kod Boljevca. Policija je uhapsila Alena u trenutku kad je pomahnitalo udarao dedu.Stravičan zločin dogodio se preksinoć oko 23.30 časova. Kako saznajemo, Alen je došao kući sa ocem Zoranom i obojica su bili pijani jer su celo veče bili u kafani. Otac je otišao u svoju sobu i odmah zaspao, a Alen upao kod babe i dede i zatražio 10.000 dinara.

Žrtve unuka... Ljubica i Milan Marković
Žrtve unuka... Ljubica i Milan Marković

Iživljavao se nad dedom

- Ako mi ne date pare, pobiću vas oboje - pretio je Alen dedi, koji to nije shvatio ozbiljno, već je rekao babi da nastave da spavaju.- Što nas budiš u gluvo doba? Idi se ispavaj, pa ćemo sutra da razgovaramo - rekao je deda Alenu.To je razbesnelo pijanog Alena, koji je otišao zalupivši vrata za sobom i uzeo sekiru iz šupe. - Upalio je svetlo i ustremio se na njih. Videvši ga sa sekirom, baba je počela da poziva u pomoć. Nesrećna žena je pokušala da se zaštiti rukama i da pobegne, ali ju je Alen jednim udarcem krvnički ubio. Bila je mrtva pre nego što je pala na zemlju. To je probudilo komšije, pa su pozvale policiju. Alen je ubio babu, a potom se ustremio na dedu - kaže izvor iz istrage.Nad dedom Milanom Alen se zverski iživljavao udarajući ga po telu, a najčešće oko glave.- Nije hteo jednim udarcem da ga usmrti, već da ga muči. To je dalo vremena policajcima da stignu i zateknu ga sa sekirom - priča naš sagovornik. Starac je od zadobijenih povreda umro u bolnici, dok je Alen priznao zločin.Prema priči rođaka i komšija, tragediji je kumovao i alkohol.- Alen je bolestan, dugo se leči od epilepsije i stalno je pod terapijom. Očigledno je da su se pomešali lekovi i alkohol - kaže rođak Branislav Ivković.Dok je Alen masakrirao babu i dedu, u susednoj prostoriji je spavao otac Zoran. On se branio da je pijan odmah zaspao i da nije ništa čuo.Komšije kažu da je Alen je odrastao kod dede i babe jer mu je majka umrla kad je imao dve godine.- Alen je živeo u Boru, a dolazio je u selo i tražio novac od penzija babe i dede. Posle pijanke pokušao je da im iznudi novac - pričaju komšije.
Mesto zločina... Kuća porodice Marković
Mesto zločina... Kuća porodice Marković

Alen bez zanimanja

Alenov otac Zoran, prema kazivanju komšija, živeo je od konobarisanja po kafanama, ali je poznatiji kao harmonikaš.- U selu ga više poznaju po nadimku „Kemiš“ jer mu je stalno bila harmonika pri ruci i svirao je na svadbama i drugim svečnanostima. Sin nije voleo taj zanat pa se bavio svaštarenjem, od zemljoradnje do posla na građevini - kažu meštani.

Alenova žena MajaPIO JE, ALI ME NIJE TUKAOAlenova nevenčana supruga Maja kaže da Alen nije bio nasilan.- Zapanjena sam i šokirana. To ne liči na mog Alena. Istina je da je povremeno voleo da popije, ali ne prekomerno jer je bio pod lekovima. Prema meni nikad nije bio nasilan. Dolazio je u moju kuću, iako nismo zajedno živeli, da obilazi naše dete. Nedavno smo mu slavili prvi rođendan - kaže Maja koja živi na drugom kraju sela.

Porodične tragedijeODGAJAJU IH KAO RODITELJI, A ONI IH UBIJUPsihoterapeut dr Zoran Milivojević za Kurir kaže da u ovom slučaju možemo samo da nagađamo šta je bio motiv zločina, ali da se oni dešavaju u trenutku mržnje.- Veoma često babe i dede razmaze decu, ne kažnjavaju ga, ispunjavaju želje. Tako da kada dete odraste i kada požele nešto, a oni ne mogu da mu ostvare, misli da oni to mogu da urade, ali neće i u tom trenutku se javlja mržnja koja može da dovede do ovakvih zločina - objašnjava Milivojević.On dodaje da su česti slučajevi u istočnoj Srbiji da roditelji ostave decu babi i dedi, a oni odlaze u inostranstvo.- Roditelji šalju novac, a baba i deda daju ljubav bez granica. Mama i tata vaspitavaju decu, a baba i deda su tu da vole - zaključuje psihoterapeut.

Crna serijaUNUCI UBIJAJU BABE I DEDE- 2. 3. 2016. Branko Nikolić (26) iz Bajine Bašte ubio je nožem svoju babu Milku Sabo (71) koja ga je othranila.- 8. 11. 2015. Miljan Ranković (23) iz Rabrovca kod Mladenovca, osumnjičen je da je nožem ubio svoju babu Miroslavu Ranković (69), a da bi prikrio zločin podmetnuo je požar. Pretpostavlja se da je motiv ubistva novac.- 14. 12. 2012. Nebojša Raonić (24) osumnjičen je da je u opštini Čukarica u Beogradu, nožem ubio svoju babu Olgu (79) i tetku Savetu B. (61).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja