RAZNEO SE BOMBOM U POSLASTIČARNICI: Forenzičari odneli telo muškarca
Foto: Jelena Rafailović

Jaka eksplozija u ulici Ilije Garašanina

RAZNEO SE BOMBOM U POSLASTIČARNICI: Forenzičari odneli telo muškarca

Beograd -
BEOGRAD - Nepoznati muškarac danas se nešto posle 12.30 sati razneo bombom u centru Beograda, u poslastičarnici koja se nalazi u ulici Ilije Garašanina, saznaje Kurir.
1 / 6 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tu ulicu, u blizini Sportskog centra Tašmajdan i Pete beogradske gimnazije, potresla je snažna detonacija. Na lice mesta odmah su stigle jake policijske snage i Hitna pomoć.

U međuvremenu MUP je potvrdio da je posredi samoubistvo, a čitaoci Kurira javljaju da je muškarac ušao u poslastičarnicu, isterao sve napolje, legao na bombu i razneo se.

Kako Kurir saznaje, poslastičarnica je već generacijama u vlasništvu Bratislava Petkovića, nekadašnjeg ministra kulture.

Žitelji obližnjih zgrada su u šoku pošto je detonacija, kako su nam rekli, bila izuzetno jaka. U strahu su i roditelji đaka koji pohađaju obližnju Petu beogradsku gimnaziju.

- U šoku sam! Usred dana i to pored škole u koju ide moje dete! Kada me sin nazvao i rekao mi šta se dogodilo pretrnula sam jer tamo ide skoro svakog dana - kaže Irena T, majka gimnazijalca koji pohađa Petu i dodaje:

- Sreća u nesreći jeste što je u trenutku eksplozije moj sin bio u blizini škole, a ne tamo. Već posle nekoliko minuta, cela ulica bila je pod jakim policijskim obezbeđenjem... I on je prestravljen jer je čuo detonaciju - rekla nam je uplašena majka. Inače, ulica Ilije Garašanina do daljeg je zatvorena za saobraćaj, a čitaoci Kurira javljaju i da je velika gužva i u Takovskoj.

Uviđaj kod Petkovića u poslaji...komšiluk kaže, tip se razneo bombom...gde mi živimo :( pic.twitter.com/MZ7ILU3W7u

Radnica obližnje pekare rekla je za Kurir da je u prvi mah čula pucanj i da je pomislila da je neko došao da opljačka poslastičarnicu pa je potrčala u pomoć, ali u tom trenutku videla je radnicu "Petkovića" kako panično istrčava iz radnje i nastavlja da trči ka ulazu u obližnju zgradu u kojoj živi nekadašnji ministar i vlasnik pekare Bratislav Petković.

Неизвестный взорвал себя в кондитерской в центре Белграда https://t.co/tZUucyzjdy pic.twitter.com/PDrqz28FhG

(EPK/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track