Užički Supermen se vratio kući sa Ginisom

Srbija

Autor:

Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je MIlovan Milutinović

supermen uzice

UŽICE - Prvi užički Ginisov rekorder Milovan Milutinović, zvani Supermen, stigao je oko ponoći u Užice iz Londona gde je uspeo, kako veli, da ostvari životni san i postane Ginisov rekorder u trčanju sa teretom od 45 kilograma na 100 metara za samo 25,19 sekundi.

"Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je užički Supermen.

On je naglasio da je istog dana pokušao da se upiše u Ginisa i u drugoj disciplini i sa 205 kilograma tereta pređe 100 metara za 1,34 minuta, ali mu taj rekord nije priznat.

U pratnji trubača, prošetao je glavnom užičkom ulicom do Gradskog trga gde su ga dočekali rodbina i prijatelji.

Milutinović je pre tri meseca na put za Londona krenuo sa šajkačom na glavi, a za 62 dana koliko mu je trebalo da peške stigne do Londona, smršao je 12 kilograma, susreo sa sa raznim poteškoćama na putu, na koji je krenuo bez znanja engleskog i bilo kog drugog stranog jezika.

Iako je uspeo u svom naumu, kaže da takov poduhvat ne bi mogao još jednom da ponovi, pošto ne bi mogao psihički ponovo da prođe kroz sve to.

Užički Supermen posle ovog nesvakidašnjeg uspeha u 64. godini, planira da i dalje bude promoter zdravog života i uzor mladim generacijama.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • DR Gane

  DR Gane

  Nemoj se preterano radovati Milovane. U užicu je kratko sećanje i brzo zaboravljanje svih koji su nešto postigli u sportskom životu. Samo se podseti na svog sugrađanina Prljevića, bivšeg velikog šampiona u Body Buildingu u velikoj Jugoslaviji koji je zaboravljen i odbačen od svih i kojise bori da preživi silne nepravde a nije to zaslužio ... više . Slikaće se sa tobom par dana a onda adio u zaborav do sledeće prilike.
  Nažalost ovo je zemlja Srbija u kojoj se uspeh ne prašta!
  Ja ti u svakom slučaju čestitam jer sam i sam u oblasti sporta i želim ti da nisam u pravu.

  3 Odgovori 
 • tehnika

  tehnika

  pa jel moguce da nije pogledao nijedan mec ? makar otvaranje?

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • milan

  milan

  Milovani pozdravi Milana Gruica i on je trenutno u Uzicama doso iz Ausrtije

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!