Užički Supermen se vratio kući sa Ginisom
Foto: Kurir

Užički Supermen se vratio kući sa Ginisom

Srbija -
Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je MIlovan Milutinović

UŽICE - Prvi užički Ginisov rekorder Milovan Milutinović, zvani Supermen, stigao je oko ponoći u Užice iz Londona gde je uspeo, kako veli, da ostvari životni san i postane Ginisov rekorder u trčanju sa teretom od 45 kilograma na 100 metara za samo 25,19 sekundi.

"Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je užički Supermen.

On je naglasio da je istog dana pokušao da se upiše u Ginisa i u drugoj disciplini i sa 205 kilograma tereta pređe 100 metara za 1,34 minuta, ali mu taj rekord nije priznat.

U pratnji trubača, prošetao je glavnom užičkom ulicom do Gradskog trga gde su ga dočekali rodbina i prijatelji.

Milutinović je pre tri meseca na put za Londona krenuo sa šajkačom na glavi, a za 62 dana koliko mu je trebalo da peške stigne do Londona, smršao je 12 kilograma, susreo sa sa raznim poteškoćama na putu, na koji je krenuo bez znanja engleskog i bilo kog drugog stranog jezika.

Iako je uspeo u svom naumu, kaže da takov poduhvat ne bi mogao još jednom da ponovi, pošto ne bi mogao psihički ponovo da prođe kroz sve to.

Užički Supermen posle ovog nesvakidašnjeg uspeha u 64. godini, planira da i dalje bude promoter zdravog života i uzor mladim generacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja