(VIDEO) NOVAK U ČETVRTFINALU RIMA! Neubedljivi Đoković se mučio protiv Bautiste Aguta
Foto: Fonet/AP

Masters u Rimu

(VIDEO) NOVAK U ČETVRTFINALU RIMA! Neubedljivi Đoković se mučio protiv Bautiste Aguta

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Bautistu Aguta sa 6:4, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

Drugi teniser sveta u četvrtfinalu masters turnira u Rimu igraće protiv boljeg iz duela između Japanca Keija Nišikorija i Argentinca Huana Martina del Potra.

Đoković je protiv 20 tenisera sveta na ATP rang listi odigrao znatno bolji meč nego u drugom kolu protiv Britanca Alježa Bedenea pre dva dana.

U prvom setu Đoković je bio siguran na svojim servisima, a do prvih brejk lopti stigao je u sedmom gemu kada je iskoristio prvu šansu da Špancu oduzme servis.

Bautista Agut je odmah u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom merom, ali je Đoković sigurnim servisom spasao brejk loptu, a potom i preciznim forhendima poveo sa 5:3. Španac je potom na svoj servis brzo i lako smanjio zaostatak, ali je srpski teniser bez problema na svoj servis došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Đoković je početkom drugog seta nastavio u istom ritmu, u trećem gemu oduzeo je servis Bautisti Agutu, a potom je na svoj servis potvrdio brejk za prednost od 3:1.

Od tog trenutka Španac je podigao nivo igre, pronašao je napadački ritam i nakon brzog gema za 2:3, pritisao je servis Đokovića koji nije uspeo da sačuva prvu brejk loptu, pa je Bautista Agut došao do izjednačenja.

Španac je prilično lako dobio i naredni gem za vodjstvo od 4:3, da bi seriju od tri uzastopna gema Španca Đoković napadačkom igrom prekinuo u narednom gemu na svoj servis.

Deveti gem drugog seta doneo je dosta uzbudjenja u kom je srpski teniser iskoristio četvrtu brejk loptu i tako došao u priliku da servira za plasman u četvrtfinale, ali ipak gem je trebalo da pripadne Špancu koji je oštećen u situaciji kada je imao gem loptu. Sudija je dodelio poen Đokoviću, iako je lopta bila u autu, ali on nije tako mislio, pa je gem nastavljen.

Đoković je u poslednjem gemu bez većih problema potvrdio brejk i tako došao do plasmana u četvrtfinale masters tunira u Rimu.

TOK MEČA

Drugi set

6:4 - Đoković rutinski priveo meč kraju i plasirao se u četvrfinale Matersa u Rimu!

5:4 - Najdramatičniji gem u meču pripao je Đokoviću! Iako je Bautista Agut bio dosta bolji, presudila je Noletova koncentracija u odlučujućim momentima

4:4 - Đoković uzvraća udarac

3:4 - Španac se razigrao u ovom gemu i nije ostavio mnogo mogućnosti Đokoviću

3:3 - Agut vratio brejk!

3:2 - Španac je prekinuo Novakov niz

3:1 - Potvrđen je brejk

2:1 - Sa samo jednim izgubljenim poenom, Đoković je stigao do brejka

1:1 - Bilo je napeto, ali je Novak servisom dobio ključni poen

0:1 - Kao i u prvom setu, Španac je dobio prvi gem

Drugi set

6:4 - U gemu sa dva odlična poena Đoković je završio pola posla u ovom meču

5:4 - Novak će morati da servira za osvajanje seta

5:3 - Posle mnogo muke i spasene dve brejk lopte, Novak je potvrdio brejk

4:3 - Dobra defanziva Đokovića i evro brejka

3:3 - Bilo je 40:0, ali je Novak gem završio tek u igri na razliku

2:3 - Đoković i dalje nema priliku za brejk

2:2 - Novak je sigurno dobio servis gem

1:2 - Španac je veoma agresivan u poenima, izbacuje Novaka duboko iza osnovne linije

1:1 - Bilo je 40:0, ali je Novak sa dva izgubljena poena malo zakuvao gem

0:1 - Španac je dobio uvodni gem u kom je servirao

Prvi set

Bautista Agut je slavio protiv Karenja Buste nakon preokreta – 6:7 (6), 6:1, 6:4, i obezbedio sedmi međusobni duel protiv trenutno drugog tenisera sveta, u borbe za četvrtfinale mastersa u italijanskoj prestonici.

Novak Đoković ima dobar skor protiv godinu dana mlađeg Španca, slavio je u pet od šest mečeva, a poslednji put su se sastali prošle godine u Šangaju, kada je Bautista Agut ostvario jedinu pobedu u ovom rivalstvu, i to u dva seta.

Podsetimo, Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je savladao naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea sa 7:6, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track