OBRENOVAC SIJA NOVIM SJAJEM: Vučić i Bjornstad obišli obnovljeni Sportsko-kulturni centar
Foto: Twitter

Radovi ne staju

OBRENOVAC SIJA NOVIM SJAJEM: Vučić i Bjornstad obišli obnovljeni Sportsko-kulturni centar

Beograd -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad obišli su danas obnovljeni Sportsko-kulturni centar Obrenovac, koji je pretrpeo velika oštećenja u poplavama maja 2014. godine.

On je poručio da Obrenovac polako postaje bogatije i bolje mesto za život, poručio najmlađima da samo rad dovodi do rezultata, a prosvetarima da će imati veća primanja do kraja godine.

Rekonstrukcija je počela novembra prošle godine i obuhvatila je radove u maloj i velikoj pozorišnoj sali, sportskoj hali, galeriji i biblioteci.

Projekat obnove sprovela je Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS), a Kraljevina Norveška za obnovu unutrašnjih prostorija izdvojila je 1,5 miliona evra.

Premijer i Bjornstad obišli su i izložbu fotografija na kojima je prikazan centar pre i posle poplava, kao i tok rekonstrukcije.

U sklopu JP SKC "Obrenovac" deluju kulturni centar sa pozorišnom salom, dva bioskopa, galerijom i bibliotekom, i sportski centar sa velikom sportskom halom i otvorenim i zatvorenim plivalištem olimpijskih dimenzija.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vučića su u Sportsko-kulturnom centru, u kojem traje sajam sporta, dočekala deca, sportisti, odbojkaši, rukometaši, stonoteniseri, američki fudbaleri, karatisti, ali i balerine.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Javno preduzeće sportsko- kulturni centar ''Obrenovac'' počelo je sa radom 1982. godine pod imenom ''Dom kulture i sportova''.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track