(VIDEO) NOVAK FURIOZAN ZA POLUFINALE RIMA: Đoković preslišao Del Potra, na redu je Dominik Tim
Foto: Reuters

Masters serije 1000

(VIDEO) NOVAK FURIOZAN ZA POLUFINALE RIMA: Đoković preslišao Del Potra, na redu je Dominik Tim

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Huan Martina del Potra sa 6:1, 6:4 i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu.

Meč koji je juče bio prekinut zbog obilnih padavina u 'večnom gradu' nastavljen je danas. Novak je krenuo furiozno, te nije bilo mnogo dileme da će se sve završiti u rekordnom roku.

Novak je koristio svoj servis, ali i greške del Potra, koji ni posle prespavane noći nije pronašao rešenje za Noleta u naletu snage.

Đoković naredni meč igra već kroz par sati, a duel polufinala protiv Dominika Tima na programu je od 20 sati.

TOK MEČA:

6:4 - Đoković je u polufinalu Rima!

5:4 - Del Potro koristi svoj servis i smanjuje Noletovu prednost

5:3 - Argentinac servira za ostanak u meču! Đoković sve bliži polufinalu Rima

4:3 - Del Potro konačno dolazi po poena

4:2 - Isti scenario kao i u prethodnom gemu

3:2 - Argentinac je dobro započeo ovaj gem, vodio sa 30:0, a onda je Đoković uhvatio zalet, preokrenuo rezultat i osvojio gem

2:2 - Đoković sjajnim servisima dolazi do izjednačenja

Meč je juče zbog jakog pljuska prekinut pri vođstvu Đokovića od 1:0 u setovima (6:1), dok je u drugoj deonici u trenutku prekida Delpo vodio sa 2:1.

14:18 - Nastavak meča je počeo!

14:10 - Đoković i Del Potro su izašli na teren, u toku je zagrevanje...

14:02 - Teren u Rimu na koji treba da izađe Đoković se sređuje, a kiša je i dalje neumoljiva...

13:56 - Simona Halep se plasirala u finale Mastersa u Rimu pošto je slavila nad Kiki Bertens sa 7:5, 6:1. Kroz nekoliko minuta očekuje se nastavak meča između Đokovića i Del Potra, međutim u Rimu je opet počela da pada kiša. Organizatori se nadaju da je prolaznog karaktera...

13:30 - Trenutno je na programu meč polufinala između Simone Halep i Kiki Bertens, a oko 14 časova se očekuje nastavak meča Novaka Đokovića i Huana Martina del Potra

12:25 - Posle obilnih padavina, volonteri u Rimu su se potrudili da što bolje pripreme teren za današnje mečeve

Meč je prekinut pri vođstvu Đokovića od 1:0 u setovima (6:1), dok je u drugoj deonici u trenutku prekida Delpo vodio sa 2:1.

Tok jučerašnjeg meča možete pogledati OVDE

Novak i Delpo su stari znanci, do sada su se sastajali 17 puta, a srpski igrač bio je bolji u čak 13 duela. Od početka ove sezone već su bili u prilici da na dva turnira ukrste rekete – najpre početkom marta u osmini finala takmičenja u Akapulku, kada je Novak slavio sa 2:1 u setovima, a nedugo zatim i u Indijan Velsu, kada je drugi reket sveta trijumfovao identičnim rezultatom.

Dvojica tenisera su već jednom igrali jedan protiv drugog i u Rimu, ali još 2009. godine, i to takođe u četvrtini finala, kada je srpski as slavio u dva seta. Tokom svoje karijere, dva meča su odigrali na šljaci, a drugi je bio pre šest godina na Rolan Garosu, i tada je Nole dobio, nakon četiri odigrana seta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track