SMS 2878 ZA SPAS MALE LJUBICE: Tata, ne daj da umrem!

Srbijo, pomozi

SMS 2878 ZA SPAS MALE LJUBICE: Tata, ne daj da umrem!

Društvo -
Poslednji put kad ju je otac posetio u Beču, devojčica kroz suze molila da je ne ostavlja s lekarima. Kad se probudi, prvo pita za brata Dragana

BEOGRAD - Izdrži, devojčice...Malecka Ljubica je, poslednji put kad je otac Šimi išao u bolnicu da je vidi, plakala i kroz suze ga molila da je ne ostavlja s lekarima.- Pošto ne zna da kaže „š„, zove me Mimi, i kad su je doktori prebacivali u drugu salu, mnogo je plakala i samo ponavljala: „Mimi, ne daj me, ne daj me, Mimi!“ Ja stojim pored kreveta nemoćan, i dok je gledam, suza mi suzu stiže. Jedva sam se suzdržao da ne padnem na patos - kaže Šimi.Od silnih susreta s lekarima još od rođenja Ljubica je dobila strah od bele i hirurške zelene boje.- I kad smo kod kuće, ne voli da vidi belu ili tu lekarsku zelenu boju. Znate kako vrišti kad ugleda, valjda je podseća na operacione sale - kaže Šimi.Ljubica je trenutno priključena na aparate koji je održavaju u životu. Dok čeka na operaciju, za njeno sićušno telo zakačeno je mehaničko srce.Prema rečima mame Katice, koja sve vreme bdi nad njom, devojčica se povremeno budi.- Ponekad se nasmeši i priupita nas za našeg Beku, starijeg brata Dragana, koga tako zove. Najviše je vezana za njega - kaže Katica.Po savetu lekara, beba uglavnom spava i odmara se kako bi izdržala dugotrajnu i tešku operaciju koja je uskoro očekuje. Sinoć je i njen otac Šimi otputovao u Beč, da bi u ovim sudbonosnim trenucima bio pored žene i ćerke.

Stigao SMS broj za pomoć LjubiciSvi koji žele da doniraju novac za lečenje bebe Ljubice Adamić, mogu poslati sms poruku na broj 2878 koju je danas aktivirao Telekom u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Dečje srce".

Cena jedne poruke je 100 dinara i, za sada,se mogu slati sa 064, 065 i 066 mreža.Pomozimo Ljubici da dobije srce!

Pomoći ćemo bolesnima!Šimijevi mališani, koji znaju kako je teško kad je neko u porodici bolestan, žele da pomažu i drugoj bolesnoj deci čim im seka ozdravi.- Tata, kad nam se seka vrati kući zdrava, je l’ možemo da vidimo u novinama o kojoj će bolesnoj deci pisati, pa da im pomognemo? - pitaju dečica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track