VATRENE ULICE U KARAKASU: Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima pa popili suzavac
Foto: Reuters

Žestoki okršaji

VATRENE ULICE U KARAKASU: Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima pa popili suzavac

Planeta -

KARAKAS - Antivladini demonstranti u Venecueli sukobili su se snagama bezbednosti tokom protesta organizovanih u znak podrške potencijalnom kandidatu opozicije na predsedničkim izborima 2018. Enrikeu Kapriljesu, kojem je u petak zabranjeno bavljenje politikom u narednih 15 godina.

Na protestu protiv levičarskog predsednika Nikolasa Madura demonstranti su nosili transparente "Diktator Maduro" i "Izbori odmah".

Rojters ocenjuje da je odlukom o Kapriljesu, aktuelnom guverneru savezne države Miranda, kojem bavljenje politikom zabranjeno zbog "administrativnih neregularnosti" poput neodgovarajućeg upravljanja donacijama, udahnut život razbijenom opozicionom pokretu u Venecueli.

Snage bezbednosti blokirale su marš demonstranata u prestonici Karakasu, kao tokom druga dva protesta održana protekle nedelje, posle čega je došlo do nasilja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Demonstranti su bacali kamenice i molotovljeve koktele, paleći pritom smeće na ulici, na šta su vlasti uzvratile upotrebom suzavca.

"Vlada se plaši. Da se ne plaši, ne bi zatvorila ulice... ne bi diskvalifikovala Kapriljesa", kazala je 27-godišnja advokatica Gikejsi Diaz, koja je dodala da je pola njene klase sa fakulteta napustilo zemlju i da ona razmišlja da učini isto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja