VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKE KOŠARKAŠE: Bogdanović u prvoj, Teodosić u drugoj petorci Evrolige
Foto: Profimedia

Evroliga izabrala najbolje

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKE KOŠARKAŠE: Bogdanović u prvoj, Teodosić u drugoj petorci Evrolige

Košarka -

Reprezentativac Srbije i košarkaš turskog Fenerbahčea Bogdan Bogradović izabran je u najbolju petorku Evrolige za sezonu 2016/17, dok je igrač CSKA Miloš Teodosić član druge petorke, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.

Prvu petorku Evrolige, pored Bogdanovića, čine igrač CSKA Nando de Kolo, Serhio Ljulj iz Real Madrida, Jorgos Printezis iz Olimpijakosa i Ekpe Judo iz Fenerbahčea.

"Bogdan Bogdanović je proveo gotovo polovinu sezone van stroja zbog povrede, ali kada se vratio nadoknadio je izgubljeno vreme", piše na sajtu takmičenja.

Srpski košarkaš je ove sezone prosečno postizao po 14,5 poena, a bio je najbolji kada je njegovom timu bilo najpotrebnije - u plej-ofu. Njegov prosečan indeks korisnosti u plej-ofu iznosio je 26.

U drugom timu Evrolige su Teodosić, košarkaš Reala Gustavo Ajon, Bred Vonamejker iz Darušafake, košarkaš Bamberga Nikolo Meli, Brajant Danston iz Efesa i Gustavo Ajon iz Reala.

Najbolje petorke u sezoni koja je na izmaku izabrali su navijači i akreditovani novinari. Najbolji igrač Evrolige za ovu sezonu biće proglašen tokom fajnal-fora u Istanbulu. Fajnal-for je na programu od 19. do 21. maja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je zajedničko Aliju i Džošui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track