Veliki brat u akciji

Velja Ilić: Briga me što me prisluškuju

Politika

Autor:

Većina političara tvrdi da im je svejedno da li ih BIA uhodi, a neke od njih su na to upozoravali sami operativci agencije

Velimir Ilić, praćenje, prisluškivanje, BIA, Dragan Marković Palma,

Velja navikao da ga uhode

BEOGRAD - Orao pao, orao pao...
Domaći političari veruju da ih je BIA prisluškivala makar u jednom trenutku političkog angažovanja, pokazala je anketa Kurira.

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić tvrdi da je jednom bio prisluškivan, ali da mu uopšte nije bilo neprijatno kad je za to saznao.

- Ne interesuje me, nek slušaju koliko hoće i šta hoće. Potpuno mi je svejedno. Do ulaska u ovu vladu bio sam prisluškivan, rekli su mi ljudi koji tamo rade - otkrio je Ilić.

Poslanik sa liste SNS Marijan Rističević kaže da se ne boji eventualnog prisluškivanja, već lošeg tumačenja operativaca koji na tome rade.

- Šalim se na račun svake vlasti, pa i ove. Ne koristim pogrdna imena, nema ni nekih teških psovki, samo narodne, blage - „nek se nose“ i tako to. To kažem za sve ljude na vlasti, pa i za ove sad - kroz smeh kaže Rističević.

Prisluškivan je, kaže, 2003. godine, u vreme akcije „Sablja“, a saznao je tako što ga je tadašnji potpredsednik vlade opomenuo da pazi šta priča telefonom.

Lider JS Dragan Marković Palma tvrdi da ga apsolutno ne interesuje da li ga prisluškuju, a sve da to i rade, kako kaže, mogu samo da mu se dive.

- Ma, uopšte me ne interesuje. Ako me slušaju, kazaće - svaka mu čast - kratko je dobacio Marković.

Konstantin Arsenović, potpredsednik Skupštine iz redova PUPS, ne isključuje mogućnost da ga prisluškuju, mada nikad u rukama nije imao konkretan dokaz za tako nešto.

- Ipak, sigurno je neprijatno kad to saznate - navodi Arsenović.

(K. B.)
Draškovići naplatili uhođenje

Prvom čoveku SPO Vuku Draškoviću svojevremeno su prisluškivali kabinet i kuću. Bračni par Drašković je zbog toga tužio državu i na ime odštete dobio šest miliona dinara.


 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!