icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Usvojitelji ispunili sve kriterijume

HUMANOST NA DELU: Keruša Mila dobila novi dom!

Beograd 04.10.2013. 16:55h
Humani usvojitelji keruše Mile su još u prijavi Stručnoj komisiji naveli da žele da za širu javnost ostanu anonimni

BEOGRAD - Keruša Mila od danas ima novi dom, usvojitelja koji zbog dugogodišnje posvećenosti
životinjama ima poštovanje i udruženja za zaštitu životinja.Humani usvojitelji su još u prijavi Stručnoj komisiji naveli da žele da za širu javnost ostanu anonimni.

 

Imajući u vidu da su usvojitelji ispunili sve kriterijume koje je propisala Stručna komisija formirana radi usvajanja Mile, te da su se članovi komisije i lično uverili u tačnost podataka navedenih u prijavi, oni su sa VU „Veterina Beograd“ potpisali Ugovor o usvajanju i preuzeli kerušu Milu kako bi joj pružili ljubav i dom koji zaslužuje.

 

Nakon što su prethodni vlasnici posle tri godine zbog objektivnih okolnosti morali da vrate Milu na čuvanje i novo udomljenje „Veterini Beograd“, Sektor zoohigijene Grada Beograda raspisao je novi konkurs na koji se prijavilo desetak udomitelja od kojih je četiri ispunjavalo posebne uslove koji su neophodni radi staranja o ovom psu koji, kao žrtva nasilja, nema četiri šape.

 

Usvojitelji za Milu imaju obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno prisustvo nekoga ko o njoj brine, poseduju kuću sa dvorištem koja ima izlaz na veliki travnjak, i već se staraju o psima.

 

Keruša Mila prvi put je usvojena na Božić 2011. nakon što su Grad Beograd i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ učinili sve da keruša Mila najpre preživi, a potom dobije i prve specijalizovane proteze koje joj omogućavaju olakšano kretanje.

 

Zahvaljujući dosadašnjoj brizi, keruša Mila bez obzira na strašne traume koje je preživela, pozitivno reaguje na ljude i ostala je dobroćudan pas koga ni najveća patnja nije promenila.

 

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...