18 UDESA ZA JEDAN DAN U BG: Tri žene sletele s Pančevca u žbunje
Foto: Dado Đilas

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

18 UDESA ZA JEDAN DAN U BG: Tri žene sletele s Pančevca u žbunje

Beograd -
Od hroničnih bolesnika pomoć lekara su tražili uglavnom svi -astmatičari, srčani bolesnici, dijabetičari, hipertoničari...

BEOGRAD - U Beogradu se prethodne noći dogodilo nekoliko saobraćajnih udesa, ali nije bila nijedna teška trauma i niko nije vožen na reanimaciju, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Hitna pomoć je tokom prethodne noći imala ukupno 122 intervencije od kojih su 20 bile na javnom mestu. Tokom jučerašnjeg dana bio je znatno povećan broj udesa, čak 18 za protekla 24 sata, kao i intervencija.

U 19.04 sati na kraju Brankovog mosta, na semaforu pre tržnog centra Ušće, u smeru ka Novom Beogradu, 36-godišnji pešak zadobio je razderotinu glave.

U 19.22 časa u Ustaničkog ulici, kod restorana "Pilence", 12-godišnja devojčica u svojstvu peška zadobila je oguljotinu donje vilice, ali je otac odbio odlazak u bolnicu, pa je ostavljen uput. U 19.24 u Mileševskoj ulici ispred broja 40 dogodio se udes u kome su učestvovale dve ženske osobe -31-godišnja žena i devojčica od 11 meseci koje nisu imale vidljive povrede. Odrasla osoba je odbila transport u bolnicu, pa je, takođe, ostavljen uput.

U 22.13 sati u Bulevaru despota Stefana ispred broja 42 muška osoba od 62 godine zadobila je tupu povredu grudnog koša. U 22.28 časova u ulici Despota Stefana ispred broja 37 muškarac od 36 godina, u svojstvu vozača, zadobio je razderotinu glave i bio je konfuzan, nije bilo jasno da li je alkoholisan.

U 22.43 Hitna pomoć je došla po pozivu na Stari novosadski put, na semafor posle skretanje za Zemun polje. Macura je rekla da nije bila u pitanju saobraćajna nesreća i da nikome nije bila potrebna pomoć. U 00.29 na uglu ulica Marka Čelebonovića i Dr Huga Klajna povređene su tri osobe.Muška osoba od 46 godina zadobila je povredu istegnuća vrata, ženska osoba od 35 godina zadobila je povredu istezanja vrata i ženska osoba od 23 godine zadobila je tupu povredu grudnog koša.

U 00.50 časova na uglu Gandijeve i Zemunske ulice muška osoba od 53 godine u svojstvu pešaka zadobila je tupu povredu glave, povredu u vidu razderotine desne potkolenice i stopala i povredu razderotine desne sedalne regije. U 01.59 na Pančevačkom mostu, u smeru ka Pančevu, 21-godišnja devojka u svojstvu putnika zadobila je otok i modricu na čelu. U 02.16 dogodila se saobraćajna nezgoda na Pančevačkom mostu, u smeru ka Beogradu, kada je automobil sleteo sa mosta i pao na žbunje. U vozilu su bile tri ženske osobe koje nisu zadobile povrede teške prirode. Ženska osoba od 22 godine zadobila je tupu povredu glave, istegnuće vrata, tupu povreda desnog kuka i tupu povredu desne nadlaktice. Ženska osoba od 30 godina zadobila je tupu povedu glave i istegnuće vrata. Ženska osoba od 32 godine zadobila je, takođe, tupu povredu glave i istegnuće vrata.

Od hroničnih bolesnika pomoć lekara su tražili uglavnom svi -astmatičari, srčani bolesnici, dijabetičari, hipertoničari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track