48 SATI U BEOGRADU: Srpska prestonica u britanskom listu Independent
Foto: Marina Lopičić

Noćni provod i čuveni splavovi su šlag na torti

48 SATI U BEOGRADU: Srpska prestonica u britanskom listu Independent

Beograd -
Članak je izrađen u formi svojevrsnog turističkog vodiča koji pored opisa brojnih delova grada i mesta koja treba posetiti, sadrži i mapu sa obeleženim lokacijama i predlogom maršrute za obilazak, kao i korisne informacije za jednostavnije snalaženje tokom boravka u našoj prestonici

BEOGRAD - U renomiranom britanskom listu Indipendent (The Independent) objavljen je članak o Beogradu koji preporučuje kako provesti 48 sati u našem gradu.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Beograda, članak je izrađen u formi svojevrsnog turističkog vodiča koji pored opisa brojnih delova grada i mesta koja treba posetiti, sadrži i mapu sa obeleženim lokacijama i predlogom maršrute za obilazak, kao i korisne informacije za jednostavnije snalaženje tokom boravka u našoj prestonici.

Jedan od glavnih razloga zašto doći u Beograd, kako se ističe u Independentu, jesu festivali, kojih je najviše tokom leta: Beogradski letnji festival Belef, Beer Garden i Beer Fest, a objavljena je i najava za ovogodišnje izdanje Beogradskog karnevala brodova 29. avgusta.

U srpskoj prestonici je u toku festivalska sezona, kada se slavi gotovo sve - od piva do brodova, piše Meri Novakovič (Mary Novakovich) posle svoje nedavne posete Beogradu početkom juna.

Obilazak Beograda, kako predlaže Meri, treba početi od Terazija, pa šetnju nastaviti preko Knez Mihailove ulice i Trga republike, sve do Beogradske tvrđave. Usput svratiti na Obilićev i Kosančićev venac, i spustiti se Velikim stepenicama do Beton hale.

Za odsedanje u Beogradu novinarka preporučuje smeštaj različitih kategorija. Turistima koji su za boravak u prirodi, preporučuje se odlazak na Adu Ciganliju i vožnja biciklom. Za „kulturno popodne” članak sugeriše posetu Muzeju Nikole Tesle i Muzeju Cepter, a šoping u Ulici kralja Petra i Mikser hausu.

Reputacija Beograda kao destinacije za noćni provod i čuveni beogradski splavovi su, prema The Independent-u, „šlag na torti”.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track