O STATUTU BEOGRADA: Danas sednica Skupštine grada
Foto: Marina Lopičić

I o smeni direktora Infostana

O STATUTU BEOGRADA: Danas sednica Skupštine grada

Beograd -
Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, biće razmatrani zaključci o pristupanju promeni Statuta Grada, izmenama i dopunama odluka o komunalnom redu i o lokalnim komunalnim taksama i izboru člana Gradskog veća

BEOGRAD - Beogradski parlament raspravljaće danas o predlozima za podizanje biste kralja Aleksandra I, kao i spomenika humanitarku Diani Budisavljević i književniku Borislavu Pekiću, a trebalo bi da bude reči i o razrešenju direktora Infostana Veselina Markovića.

Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, biće razmatrani zaključci o pristupanju promeni Statuta Grada, izmenama i dopunama odluka o komunalnom redu i o lokalnim komunalnim taksama i izboru člana Gradskog veća.

Kako je saopštila Gradska uprava, biće reči i o podizanju umetničke instalacije "Napredna orhideja", kao i o obrazovanju odbora za podizanje navedenih bisti i spomenika.

Pred odbornicima će se naći Predlog plana generalne regulacije naselja Dobanovci i detaljne regulacije za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider (saobraćajnica Patrijarha Dimitrija, od Pere Velimirovića do Ulice oslobodilaca Rakovice i Ulice oslobođenja).

Na dnevnom redu su i predlozi planova detaljne regulacije dela urbanističke celine "Pancevački rit" i centra naselja Mirosaljci u opštini Lazarevac, kao i predlozi odluka o izradi još desetak planova.

Odbornici će razmatrati mere za prevazilaženje posledica koje se odnose na poslovanje privrednih subjekata u periodu izgradnje, rekonstrukcije ili sanacije komunalne infrastrukture, kao i izmene i dopune programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu.

Kako je najavljeno, na sednici će biti reči i o obnovi objekata javne namene na teritoriji grada, uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd.

Raspravljaće se i o davanju saglasnosti na izmene Statuta JKP "Javno osvetljenje", kao i o rebalansima programa poslovanja gradskih preduzeća "Gradska čistoća", "Beogradske elektrane", "Parking servis" "Pogrebne usluge", GSP "Beograd" i "Gradsko stambeno".

Odbornici će razmatrati i Predlog akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Po skraćenom postupku, biće razmatrani predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad, kao i članova upravnih, nadzornih i školskih odbora. Na dnevnom redu je i razrešenje člana odbora i imenovanje umetničkog direktora Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (Bitef) i izbor člana Saveta za lokalnu samoupravu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track