STARTOVALA LINIJA 303: Vrčin posle 40 godina dobio gradski prevoz!
Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić

STARTOVALA LINIJA 303: Vrčin posle 40 godina dobio gradski prevoz!

Beograd -
BEOGRAD - Građani Vrčina su nakon više decenija dobili gradski prevoz jer je danas puštena u rad produžena autobuska linija 303 koja će ubuduće, umesto do naselja Zaklopača, saobraćati do Vrčina.

Građani Vrčina su na to čekali 40 godina, rekao je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da je linija 303 produžena na njihovu inicijativu. "Linija 303 je išla od Ustaničke do naselja Zaklopača. Ona je sada produžena ukupno za oko 5, 5 kilometara u oba pravca, došla je dovde i sada zaista Vrčin ima vezu sa gradom, odnosno sa Ustaničkom ulicom", pojasnio je Vesić.

Kako je najavio, Grad Beograd će u narednom periodu učiniti dodatne napore da se napravi okretnica kako bi autobus na liniji 303 mogao da dođe do centra Vrčina. Vesić je rekao i da je na tu liniju dodato još jedno vozilo čime je, kako je dodao, smanjen interval kretanja autobusa. "Do sada su se kretali na 35 minuta, a sada se kreću na 30 što znači da će građani autobuse moći česće da koriste i naravno, moći će da imaju bolju vezu sa centrom gradom", pojasnio je gradski menadžer.

Linija 303 je peta linija koja je produžena u poslednjih nekoliko meseci, rekao je on i dodao da se većina tih linija nalazi u progradskim opštinama. "To je zato što mi pokušavamo da vozni rez našeg javnog saobraćaja prilagodimo zahtevima građana", istakao je Vesić. Podsetivši da su u prethodnom periodu produžene linije 25 P, 406, 505 i 534, on je rekao da je uvedeno i pet novih linija: 11, 36, 311, 404 i 351.

"Veoma je važno da građani učestvuju u predlaganju šta možemo da uradimo sa autobuskim linijama jer naša politika je da svi delovi grada, bez obzira da li je u pitanju Vrčin, Terazije, Sopot ili Vračar imaju iste infrastrukturne uslove, a to su kanalizacija, voda, put i javni prevoz", istakao je Vesić.

Kako je najavio, Grad Beograd će u narednom periodu predstaviti plan rekonstrukcije svih puteva na teritoriji Beograda. Plan će trajati desetak godina, rekao je Vesić dodao da će zahvaljujući tom planu svaka kuća dobiti asfalt i putevi će biti uređeni onako kako treba da budu uređeni u Beogradu.

"Već smo izašli sa planom uređenja kanalizacije gde će za narednih deset godina svaka kuća u Beogradu biti priključena na kanalizaciju i verujem da na ovaj način radimo sistemski i da će građani moći da kažu da konačno neko brine o tome da svi imaju jednake osnovne uslove za život", dodao je gradski menadžer.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović je izrazio zadovoljstvo zbog produženja linije 303 i kao važno istakao da je ta opština raspisala tender za 25 novih autobuskih stajališta. "Mi imamo veliki problem sa autobuskim stajalištima na našoj teritoriji tako da ćemo i to srediti. Tamo gde su blatnjava stajališta asfaltiraćemo ih kako ljudi ne bi gazili blato", rekao je on i zahvalio Gradu na dobroj saradnji koja će biti nastavljena i ubuduće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track