Tribina o vampirima u Domu omladine
Foto: AP 2015

Najintrigantnija stvorenja svih svetskih folklora

Tribina o vampirima u Domu omladine

Beograd -
BEOGRAD - Tribina "Vampiri - Motiv vampira u fikciji i u stvarnosti, u književnosti i na filmu" biće održana 29. marta u Klubu Doma omladine Beograda, najavio je danas DOB.

O vampirima, nesumnjivo najintrigantnijim stvorenjima svih svetskih folklora, napisano je mnogo knjiga, snimljeno jednako mnogo filmova.Jedan od mogućih odgovora na pitanje zbog čega vampiri privlače toliku pažnju mnogobrojne publike, nudi novi roman Dragana Jovićevića "Poslednja kap".

Jovičević na originalan način pristupa fenomenu vampirizma i donosi do sada neispričanu priču o stvorenjima noći.Na tribini, sem promocije ove, i knjige Gorana Skrobonje "Vampirske priče", biće reči i o poznatim filmovima i drugim knjigama o vampirima.Pored Jovićevića i Skrobonje, govoriće i strip scenarista i pisac Pavle Zelić, književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov i izdavač Zoran Rapajić (Admiral Books).

Po završetku tribine biće prikazan film Miroslava Lakobrije "Last Drop" koji je bio inspirisacija za Jovićevićev roman.Saradnjom sa Izdavačkom kućom "Admiral books", Dom omladine Beograda želi, kako je navedeno, da programski pokrije izdavačke poduhvate koji se odnose na biografske i istorijske romane, pored već postojećih književno - kritičkih tribina i konferencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track