ŠARČEVIĆ I VESIĆ SA MALIŠANIMA: Ulaganje u decu je ulaganje u budućnost zemlje
Foto: Beoinfo

Dosad održano 1.200 predstava za decu

ŠARČEVIĆ I VESIĆ SA MALIŠANIMA: Ulaganje u decu je ulaganje u budućnost zemlje

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, prisustvovao je danas edukativnoj predstavi povodom početka desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”.

Kako je tom prilikom Vesić precizirao, do sada je u akciji učestvovalo oko 120 hiljada prvaka u Beogradu, a održano je 1.200 predstava za decu.

- Tokom ove školske godine akcijom će biti obuhvaćeno šesnaest hiljada prvaka u 168 osnovnih škola. „Parking servis”, zajedno sa Gradom Beogradom, pokazuje društvenu odgovornost jer deo svoje zarade ulaže u obučavanje đaka - kazao je Vesić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je podsetio i da je, osim predstave i podele fluorescentnih prsluka, za decu organizovan i kviz o saobraćaju, a od prošle godine i „đačko parking mesto”, od čega prihod ide školama u čijoj je zoni obeleženo. - Kad je reč o bezbednosti dece, osim edukacije i rešavanja „crnih tačaka” ispred školskih objekata, vreme je da se pozabavimo i vršnjačkim nasiljem, na čemu će grad raditi zajedno sa svim nadležnima. To je kompleksan i urgentan problem i zahteva zajedništvo čitavog društva - rekao je Vesić. Rakovica nije slučajno izabrana, a „Parking servis” će pomoći i da OŠ „France Prešern”, gde je jubilarni ciklus akcije danas počeo, dobije obezbeđenje, naveo je Vesić.

- Pozivamo i druge kompanije da se uključe u sve akcije grada i republike jer je ulaganje u decu zapravo ulaganje u budućnost zemlje - istakao je gradski menadžer.Ministar Šarčević je naglasio da će se bezbednosti učenika pristupiti sa više aspekata, a posebno je važno da se svi školski objekti opreme i povežu sa jedinicama policije.

On je pozdravio akciju „Parking servisa”, naročito zbog toga što ima toliko dugu tradiciju i što je permanentna tokom čitave školske godine.

- Akcija je potreba koja ukazuje na kulturu vozača i brigu roditelja i zaposlenih u školama. Zbog toga su je svi prihvatili – naveo je Šarčević.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković najavio je nastavak akcije u svim beogradskim školama.

- Na ovaj način decu učimo kako da se bezbedno ponašaju na putu od škole do kuće i od kuće do škole. Stalno uvodimo inovacije u našu akciju jer je bezbednost dece na prvom mestu - poručio je Čupković.Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zahvalnost gradu, republici i javnom preduzeću što su baš opštinu Rakovica izabrali za početak desetog ciklusa i dodao da su deca prioritet jer su najveće bogatstvo.

Događaju je prisustvovao gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, kao i predstavnici Saobraćajne policije, Auto-moto saveza i OŠ „France Prešern”, a sa decom se družio i hor „Čarolija”. Cilj akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole” jeste bezbednost dece u saobraćaju, tako što se deca kroz grupne predstave i edukativne časove uče kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Akcija se sprovodi uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz podršku Uprave grada Beograda i Saobraćajne policije Beograda.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track