PO SUBVENCIONISANIM USLOVIMA: Uručeni ključevi mladim preduzetnicima za 33 lokala
Foto: Beoinfo

Podrška samozapošljavanju

PO SUBVENCIONISANIM USLOVIMA: Uručeni ključevi mladim preduzetnicima za 33 lokala

Beograd -

BEOGRAD - Ključevi 33 lokala uručeni su danas građanima koji su konkurisali na javnom pozivu pod subvencionisanim uslovima, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, prema ugovoru koji je potpisan, u naredne dve godine poslovni prostor besplatno se daje u zakup nezaposlenim licima za otpočinjanje poslovanja radi podrške samozapošljavanju i novoosnovanim privrednim subjektima za proširenje poslovanja, povećanje konkurentske sposobnosti, a zarad razvoja mikro, malih i srednjih privrednih subjekata i preduzetništva, kao i podsticanja privrednog razvoja.

Ključeve su građanima uručili član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Petronijević je istakao da je ovo još jedan način na koji Grad Beograd pruža podršku onima koji imaju nameru ili su tek započeli posao, a to je da im nefinansijski pomogne da unaprede poslovanje.

''Ljudi sa najboljim idejama na konkursu dobili su mogućnost da u naredna 24 meseca koriste gradske lokale bez naknade kirije. Na taj način želimo da pomognemo sugrađanima da započnu ili unaprede svoj biznis, ostanu u svojoj zemlji i posle isteka tog roka nastave da se bave svojom delatnošću i privređuju u Beogradu i Srbiji'', rekao je Petronijević.

On je podsetio da su po formiranju Saveta za zapošljavanje grada uspostavljene različite radionice u kojima su budući preduzetnici saznavali kako da dođu do početnog kapitala, podrške gradskih institucija, start-ap kredita, sredstava Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije i drugih institucija.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište Branislav Popović poželeo je sreću u poslu mladim preduzetnicima, a kako je navedeno, prilika je iskorišćena i za potpisivanje sporazuma o budućoj saradnji u toj oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track