OVO JE PRAVI RAZLOG: Građani se žale, a evo zašto novogodišnja RASVETA I DALJE SIJA I DO KADA ĆE
Foto: Beta/Milan Obradović

OVO JE PRAVI RAZLOG: Građani se žale, a evo zašto novogodišnja RASVETA I DALJE SIJA I DO KADA ĆE

Beograd -

Ako ste se pitali zašto Beograd i dalje svetli iako su novogodišnji praznici odavno prošli, evo odgovora!

Srpska prestonica punim sjajem je zasijala još 10. novembra, a iako je Beograd ovih dana probio tri meseca od tog datuma osvetljenje još nije skinuto!

Međutim, Grad Beograd će u danima koji slede konačno krenuti u demontažu novogodišnje rasvete. Novogodišnja rasveta biće uklonjena odmah posle Sretenja. To je nedavno medijima potvrdio direktor Beokom servisa Darko Glavaš. Čekao se ovaj praznik koji se u Srbiji slavi i kao Dan državnosti pa da se prestoničani do sledeće godine rastanu sa novogodišnjim ukrasima.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Osvetljenje se gasi u jednom danu i odmah kreće uklanjanje rasvete - rekao je Glavaš, precizirajući da će na terenu biti deset ekipa. Biće to i zvanični kraj manifestacije "Beogradska zima", ali veliki broj građana je zanimalo, koliko košta jedan dan postavljenog osvetljenja pošto je noću sijalo čak tri meseca.

Za sada se zna da je u novogodišnje osvetljenje bilo uloženo oko 150 miliona dinara, kao i to da je kompletna rasveta bila štedljiva, pa je potrošeno neznatno više enegrije nego prošle godine, objasnio je u istoj izjavi Glavaš.

Za ovu Novu godinu rasveta je bila postavljena na 51 lokaciji, što je skoro duplo više nego za prošlu. Sijali su se Trg republike, Trg Nikole Pašića, ulice Kneza Miloša i Kralja Petra, kao i Topčiderska zvezda, Brankov most, Novi Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track