(FOTO) JUBILEJ: Hor učenika veronauke Sveti Simeon Bogoprimac proslavio 10 rođendan

Vredna deca s veronauke

(FOTO) JUBILEJ: Hor učenika veronauke Sveti Simeon Bogoprimac proslavio 10 rođendan

Beograd -

Starešina crkve Svete Petke otac Branislav Miljković održao je prigodnu besedu i tom prilikom istakao značaj učešća dece u crkvenom pojanju i bogosluženjima u srpskoj crkvi

Hor učenika veronauke iz Koteža "Sveti Simeon Bogoprimac" proslavio je deseti rođendan.

Veroučitelj hadži Dragan Popović i njegova supruga Maja Popović, dirigent i prvi pojac ove raspevane družine, uspešno vode hor učenika koji sabira decu sa veronauke ne samo iz Koteža već i iz drugih naselja sa leve obale Dunava, a počela su da pristižu i deca drugih beogradskih naselja.

Posle odpojane svete liturgije u crkvi Svete Petke na Ovčanskom putu, program proslave je upriličen obredom sečenja slavskog kolača,

Pred brojnim auditorijumom hor je otpojao četiri pesme iz najnovije pesmarice svoga veroučitelja "Trojice je presto ljubav" a program je vodila Zorana Končarević koja je član horića od njegovog osnivanja.

Starešina crkve Svete Petke otac Branislav Miljković održao je prigodnu besedu i tom prilikom istakao značaj učešća dece u crkvenom pojanju i bogosluženjima u srpskoj crkvi.

U organizaciji proslave posebno se istakao sveštenik Miladin Malić zajedno sa svojim vrednim parohijanima koji su bili i kumovi ove jubilarne svečanosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track