SKUPŠTINA GRADA U ČETVRTAK: Odbornici o toplovodu, nazivima ulica i parkova, kućnim ljubimcima...
Foto: Marina Lopičić

Sednica zakazana za 20. april

SKUPŠTINA GRADA U ČETVRTAK: Odbornici o toplovodu, nazivima ulica i parkova, kućnim ljubimcima...

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 20. april, sednicu
Skupštine grada, na kojoj će odbornici raspravljati o više tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu sednice biće predlozi planova generalne regulacije na području Grocke, Palilule, Zvezdare i Voždovca, naselja Kaluđerica, Leštane, Boleč, Vinča i Ritopek, kao i Barajeva.

Razmatraće i više planova detaljne regulacije, i to za izgradnju vangradskog toplovoda, za deo Bulevara despota Stefana od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, dela ulične mreže stambenog kompleksa "Staro naselje" u Železniku, dela naselja Mirijevo, na lokaciji "Orlovsko naselje".

Kako je saopšteno iz gradske uprave, na dnevnom redu naći će se i izrada šest planova detaljne regulacije u delovima opština Stari grad, Zvezdara, Palilula, Čukarica, Voždovac i Zvezdara.

Nikola Nikodijević (Foto: Beoinfo)
Nikola Nikodijević (Foto: Beoinfo)

Na sednici gradske skupštine naći će se i predlozi rešenja o dodeli naziva ulica i parkova na teritorijama Vračara, Savskog venca, Starog grada i Čukarice, kao i predlozi o izmeni rešenja o promeni naziva ulica na Voždovcu, Novom Beogradu i Čukarici. Odbornici će raspravljati i o izmenama i dopunama odluke o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela na teritoriji Beograda, predlogu podizanja spomenika Juriju Aleksejeviču Gagarinu i Janjošu Hunjadiju, kao i o obrazovanju odbora za njihovo podizanje.

Razmatraće se i izmene odluka o komunalnom redu, o održavanju čistoće, o prečišćavanju i distribuciji vode, o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Beograda, o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju, uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina.

Na dnevnom redu su i odluke o pijacama, držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, o dimničarskim uslugama, o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, o javnoj rasveti, o komunalnoj inspekciji, kao i o postavljanju balon-hala sportske namene na teritoriji grada Beograda.Na sednici će se raspravljati i o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava za podršku razvoja preduzetništva koje se finansiraju iz budžeta grada, o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta grada.

Biće reči i o predlogu Vladi Srbije za utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju odnosno administrativni prenos nepokretnosti - zemljišta i objekata radi izgradnje postrojenja za upravljanje otpadom, sanacije i proširenje deponije "Vinča", s tim da se grad Beograd odredi za korisnika.

Takođe, biće promenjena osnivačka akta 28 ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd, a odbornici će raspravljati i o predlogu pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Statut SRC "Pionirski grad".Raspravljaće se i o godišnjem izveštaju o radu, kao i planu rada Gradskog štaba za vanredne situacije.Biće reči i o izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva i zaštitnika građana u 2016. godini.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Espreso u poseti BG na vodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja