icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

SKUPŠTINA BEOGRADA: Doneti planovi za buduća saobraćajna i urbanistička rešenja

SKUPŠTINA BEOGRADA: Doneti planovi za buduća saobraćajna i urbanistička rešenja

Beograd

Odbornici Skupštine Beograda na današnjoj sednici usvojili su jedan plan generalne i četiri plana detaljne regulacije. Takođe, donete su i odluke o izradi ili izmeni i dopuni osam planova detaljne regulacije.

Plan generalne regulacije odnosi se na naselje Barajevo u istoimenoj gradskoj opštini, faza 1. Planovi detaljne regulacije tiču se izgradnje vangradskog toplovoda od Obrenovca do Novog Beograda, zatim dela Bulevara despota Stefana, od Džordža Vašingtona do Cetinjske, u opštini Stari grad, dela ulične mreže stambenog kompleksa „Staro naselje” u Železniku sa denivelisanim prelazom preko železničke pruge, u opštini Čukarica, te dela naselja Mirijevo, na lokaciji Orlovsko naselje, opština Zvezdara.

 

Planove je uradio Urbanistički zavod Beograda, a sredstva za njihovu izradu su obezbedili opština Brajevo, „Beogradske elektrane” i Direkcija za grđevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Oni će biti osnova za urbanističko uređenje, ulaganja u sređivanje saobraćajno-infrastrukturnih površina, kao i za dalji razvoj i unapređenje sistema grejanja u Beogradu.

 

Jedna od odluka za buduću izradu plana detaljne regulacije, sa kojom su se složili odbornici Skupštine grada, jeste plan detaljne regulacije za gondolu Kalemegdan– Ušće, na gradskim opštinama Stari grad i Novi Beograd.

 

Izrada plana poverena je Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije, koji je dužan da nacrt uradi u roku od tri meseca.

 

Takav nacrt biće izložen na javni uvid u Skupštini grada. Okvir obuhvata komercijalne sadržaje, objekte i komplekse javnih službi, saobraćajne površine, vodne i infrastrukturne površine, kao i javne zelene površine.

 

Okvirnom granicom obuhvaćena je i trasa kabinske žičare u delu parka Ušće, zaštićena područja Kalemegdana, Kosančićevog venca, priobalna zona Novog Beograda, kao i akvatorija reke Save. Ukupna površina iznosi oko 11 hektara.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...