PARADA PONOSA 24. JUNA U BEOGRADU: Okupljanje u Pionirskom parku, kraj šetnje na Trgu Republike
Foto: Nebojša Mandić

NEKA SVI NAŠI GLASOVI ORE SE

PARADA PONOSA 24. JUNA U BEOGRADU: Okupljanje u Pionirskom parku, kraj šetnje na Trgu Republike

Beograd -

BEOGRAD - Parada ponosa, pod sloganom "Neka svi naši glasovi ore se", biće održana u subotu, 24. juna, u Beogradu, od 11 časova, saopštili su organizatori.

Okupljanje učesnica i učesnika je u Pionirskom parku, a šetnja se završava na Trgu Republike.

(FOTO) BEZ IJEDNOG INCIDENTA: Parada ponosa prošla centrom Beograda

Organizatori navode da se ovogodišnji Prajd organizuje u svetlu povećanja stepena nasilja sa kojim je suočena LGBT zajednica, a šetnjom nastoje da ukažu da je LGBT pitanje pre svega rodno, manjinsko pitanje.

"Kada razmišljamo i zalažemo se za jednaka prava LGBT zajednice, takođe zastupamo ravnopravnost žena i muškaraca, glasno istupamo protiv mizoginije i svih oblika kršenja ljudskih prava pripadnica i pripadnika osetljivih društvenih grupa", stoji u saopštenju.

ZAKAZANA ZA 2017: Parada ponosa dogodine 17. septembra

Zahtevamo, kaže se u saopštenju, nultu toleranciju države prema nasilju, profesionalan odnos policije prema žrtvama i doslednu primenu odredbi o zločinu iz mržnje od strane tužilaštva, zatim omogućavanje, pojednostavljenje i ubrzanje procedura za izdavanje svih ličnih dokumenata trans - osobama i doslednu primenu Zakona o zabrani diskriminacije i pravno regulisanje istopolnih zajednica.

Prajd vikend od 23. do 26. juna, u okviru koga je i Prajd šetnja, organizuju udruženja građana Egal, Loud&Queer i Gej lezbejski info centar, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track