OVO ĆE SE SVIDETI RODITELJIMA U BEOGRADU: Maloletnici neće moći da sede u kafićima posle 22 sata
Foto: Profimedia

druženje samo uz ličnu kartu

OVO ĆE SE SVIDETI RODITELJIMA U BEOGRADU: Maloletnici neće moći da sede u kafićima posle 22 sata

Beograd -

BEOGRAD - Maloletnici ne borave u barovima posle nekog vremena u većini gradova sveta, a da bi to funkcionisalo kod nas, mora se omogućiti obezbeđenju u tim objektima da gostima traže ličnu kartu, izjavio je danas gradski menadžer.

"Na tome radim zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem i Rasimom Ljajićem, a tu odluku pozdraviće svi roditelji, pa i mladi kada sazru", rekao je Goran Vesić za Blic.

Najavljujući novu liniju gradskog prevoza do robne kuće "Ikea", Vesić je rekao da će kretati sa Bežanijske kose, a da će vozila ići na svakih 20 minuta trasom: Bežanijska kosa - Srđana Aleksića - Nedeljka Gvozdenovića - Dr Huga Klajna - Marka Čelebonovića - Nikole Dobrovića - Tošin bunar - Bulevar Zorana Đinđića - Španskih boraca - Bulevar Arsenija Čarnojevića - Gazela - Bulevar Franša Deperea - Stefana Prvovenčanog - autoput - petlja kod Tranšpeda - interna saobraćajnica - "Ikea".

Govoreći o Muzeju grada, Vesić kaže da bi njegova izgradnja mogla da počne krajem 2018. godine, dok "Republika završava Narodni i Muzej savremene umetnosti".

Gradski menadžer je izrazio uverenje da bi izgradnja metroa u Beogradu mogla da počene za dve, tri godine.

Govoreći o mogućnosti da Stari Savski most bude negde premešten, on je otkrio da je jedna od ideja da se postavi između novobeogradskih blokova i Ade Ciganlije, mada bi u tom slučaju, kako kaže, morao da se produži.

"Opet, možda ga prebacimo na Lido ili ostavimo u centru grada. Bez obzira na to, mislim da bi u skorije vreme trebalo da se napravi pešačko - biciklistički most između blokova i Ade Ciganlije. U planu su i most sa pasarelom od Kalemegdana do Betonhale i gondola Ušće - Kalemegdan", kaže gradski menadžer i dodaje da Beograd mora stalno da se ulepšava, jer živi od turizma - najbrže rastuće privredne grane.

(Kurir.rs/Blic, Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track