MOŽE TO I JEFTINIJE: Evo koliko bi četvoročlanu porodicu koštao dan proveden na Adi
Foto: Aleksandar Jovanović

BEOGRADSKO MORE VRVI OD POSETILACA

MOŽE TO I JEFTINIJE: Evo koliko bi četvoročlanu porodicu koštao dan proveden na Adi

Beograd -

Za jedan dan uživanja na Adi Ciganliji četvoročlana porodica mora da izdvoji bar 2.500 dinara.

Zabava za mališane, hrana, parking i rekreacija biciklom, rolerima ili pedalinama samo su neke od stavki na koje bi trebalo da računate kada se uputite na "Beogradsko more".

Tako na samom ulazu u Savsko jezero, sa makiške strane, za prakiranje je potrebno platiti 150 dinara, dok na rampi pri ulasku sa gradske strane posetioci moraju da izdvoje 250 dinara da bi auto ostavili na nekom od za to propisanih mesta nedaleko od šetališta.

Alternativa je besplatno parkiranje duž Starog obrenovačkog puta, ali parking mesta na njemu su obično zauzeta.

Kada ste to završili i kročili na plažu, možda ćete poželeti da popijete kafu u nekom od obližnjih lokala, a cene pića u kafićima ne odstupaju od onih u centru grada, te se osvežavajući sokovi uglavnom prodaju za 120, a kafeni napici i točeno pivo za 150 - 200 dinara. Treba naglasiti da kafei duž plaže korišćenje ležaljki ne naplaćuju posebno, te se gosti mogu i dobro osunčati dok uživaju u svom piću.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Međutim, kako mališanima obično neće biti zanimljivo da kafenišu sa vama, jedna od mogućnosti je da ih zabavite raznolikim vožnjama, kako onim duž šetališta, tako i u onima na vodi. Za iznajmljivanje rolera na sat vremena potrebno je izdvojiti 200 dinara, a za njihovo korišćenje tokom celog dana čak 500. Iste cene posetioce očekuju i kada je iznajmljivanje standardnih bicikala u pitanju, dok se dečiji iznajmljuju po upola nižoj ceni za iste vremenske periode. Oni predviđeni za dve osobe, takozvani tandemi su nešto skuplji, te se sat vremena na njima naplaćuje 250 dinara, a jedan dan 600. Ipak najviše novca izdvojićete za rikše, koje stoje 300 dinara po satu, a 800 za celodnevnu vožnju. Jedna vožnja turističkim vozićem oko Savskog jezera koštaće vas 100 dinara po osobi, dok krug vozićem na vodi košta 400 dinara.

Osim toga, moguće je iznajmiti i različite kanue, gumenjake i plastična plovila, a u zavisnosti od veličine i "luksuza" pomenutih prevoznih sredstava, sat vremena na vodi plaća se od 500 do čak 1.200 dinara.

Ukoliko vam dete nije mlađe od sedam godina (u kojem slučaju prolaze bez ikakve naplate), pola sata zabave na toboganu na reci koštaće 400, a sat vremena 600 dinara. Iste cene su i za pola, odnosno ceo sat vožnje pedalinom.

foto: Filip Plavčić

Naravno, potrebno je nešto i pojesti, a cene brze hrane kreću se od 150 dinara koliko je potrebno izdvojiti za manju pljeskavicu, pa do 350 koliko košta vešalica. Fabrički sladoledi poznatih brendova prodaju se po standardnim cenama, dok točeni stoje između 100 i 200 dinara.

Kuvani kukuruz i posebne vrste nanizanog čipsa na štapiću koštaće vas 100, a porcija kokica između 50 i 250, zavisno od njene veličine. Cena slatke palačinke uglavnom ne prelazi 200 dinara, dok su one slane za nekoliko desetina dinara skuplje.

Ako pak zaboravite ili oštetite nešto od letnje opreme, šlaufe i mišiće možete nabaviti za 200 dinara, šešire za od 250 do 600, a različite lopte od 100 do 300 dinara.

foto: FOTO Printscreen Youtube

Kad se sve to sabere, računica pokazuje da plaćanje parkinga, iznajmiljivanje pedaline na pola sata i na primer dvoje pari rolera na sat vremena košta nešto manje od hiljadu dinara. Ako tome dodate da bi porodica s dvoje dece tokom dana kupila i četiri sladoleda, ručala nešto od proizvoda brze hrane i obrok zalila sokom, dan na Adi koštao bi ih za još 1.500 dinara više, dok bi dodatne aktivnosti ili pak obedovanje u restoranu donelo i značajno veće troškove.

(Kurir.rs/Blic, Ana Ristović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Filip Plavčić, Jutjub Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track