MUKE ŽITELJA SREMČICE: Već 18 dana žive bez vode za piće!
Foto: Shutterstock

SUVO

MUKE ŽITELJA SREMČICE: Već 18 dana žive bez vode za piće!

Beograd -

Žitelji Sremčice ostali su bez vode zbog kvara na vodovodnim cevima koje se trenutno menjaju novima.

Prema njihovim tvrdnjama, u ulicama Šumske ekonomije, Leštarskoj i Petra Markovića već 18 dana nemaju vode za osnovne potrebe. Kako kažu, deca nemaju gde da se kupaju, a tri ulice vodu za piće i spremanje hrane toče iz jedne auto-cisterne.

Meštani ove opštine nervozni su zbog činjenice da ne mogu normalno da održavaju higijenu, a prema njihovim rečima, otkako je voda nestala, troškovi su im mnogo veći.

- Ne možemo da se okupamo kao normalni ljudi. Vodu za piće i hranu ili nosimo u kofama od cisterne do kuće ili kupujemo u prodavnici, jer je kod kamiona sa vodom gužva. Ovaj teror traje već 18 dana i niko ništa ne preduzima - priča jedna nezadovoljna žiteljka Sremčice.

Meštani tvrde da radnici jesu izašli na teren, ali ih je malo i sporo rade ...

- Svega nekoliko radnika radi na saniranju vodovodne cevi. Presporo napreduju i čini mi se da ćemo duže vreme veš i posuđe prati u lavorima, a kuvati koristeći vodu iz flaša i kanti - kažu meštani.

Iz JKP „Vodovodov i kanalizacija“ javljaju da žitelji Sremčice moraju da se naoružaju strpljenjem, te da će uskoro dobiti vodu.

- Zbog složenosti kvara, odlučili smo da cevi ne saniramo, već da ih zamenimo. Tri ekipe rade na terenu ubrzanim tempom. Potrošači će na nove cevovodi biti povezivani sukcesivno. Prva grupa za osam, a druga za 13 dana. Meštanima je za najnužnije potrebe obezbeđena auto-cisterna - kažu iz Vodovoda.

Kurir / D. Stamenković

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track