VATROGASCI ODRŽALI MOLITVU ZA TEŠKO POVREĐENOG KOLEGU: Ministarstvo šetnju proglasilo štrajkom
Foto: Tanjug

za zdravlje kolege

VATROGASCI ODRŽALI MOLITVU ZA TEŠKO POVREĐENOG KOLEGU: Ministarstvo šetnju proglasilo štrajkom

Beograd -

Pripadnici Vatrogasnih jedinica MUP Srbije prošetali su juče od Trga Slavija do Hrama Svetog Save kako bi održali molitvu za kolegu Milana Rmuša, čiji je život ugrožen zbog teških opekotina zadobijenih prilikom gašenja požara na Adi Huji.

Međutim, događaj nije protekao kako su se nadali jer je mali broj vatrogasaca došao. Predsednik policijskog sindikata Veljko Mijailović ovako mali odziv objasnio je politizacijom štrajka.

- Očekivali smo da nekoliko stotina pripadnika vatrogasnih jedinica prisustvuje današnjem događaju, ali kabinet ministra i sam ministar pobrinuli su se da se to ne desi. Oni su ovakav hrišćanski skup i naše dobro delo nazvali političkim okupljanjem. Vršen je veliki pritisak na naše kolege. Ovo je presedan u ponašanju MUP i države. Čak ni Staljin nije zabranjivao ljudima da se pomole - rekao je Mijailović.

On je dodao da je čak iznenađujuće što niko iz ministarstva nije prisustvovao ovom okupljanju.

- Moram da priznam da smo u početku očekivali da će neko iz ministarstva doći da na hrišćanski način iskaže svoje poštovanje pre svega prema pripadnicima vatrogasnih jedinica koji spasavaju živote i imovinu građana Srbije, a onda i prema ovom čoveku, čiji život visi o koncu - razočaran je Mijailović.

Molitva je održana u Hramu Svetog Save, gde su kolege teško povređenog vatrogasca zapalile sveće za njegovo zdravlje.

D. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track