SRBIJI SE VEĆ SMRKLO? Postavljaju novogodišnju rasvetu u septembru! NAROD PLAĆA, A KO SE UGRAĐUJE?
Foto: Damir Dervišagić

SRBIJI SE VEĆ SMRKLO? Postavljaju novogodišnju rasvetu u septembru! NAROD PLAĆA, A KO SE UGRAĐUJE?

Beograd -

Izgleda da gradski oci sa ne mogu da iščekaju da se završi 2017. pa su pripreme za doček počeli čak tri meseca pre Nove godine.

Taman kad pomislite da ste videli sve, gradska vlast vas demantuje! Samo što su skinuli novogodišnju uz koju smo čekali 2017. počeli su sa postavljanjem nove.

Naime, iako je montiranje najavljeno za oktobar, u prestonici se mogu videti dizalice i radnici koji ukrašavaju grad. Do Nove godine je ostalo nešto više od tri meseca, pa su građani mahom iznenađeni ovom odlukom.

Podsetimo, najavljeno je da će ukrasa ove godine biti duplo više nego ranije.

Svetiljki će ove godine biti na 30 lokacija više u odnosu na prošlu godinu, odnosno plan je da ih bude na minimun 86 lokacija u Beogradu.

Za postavljanje rasvete biće potrebno mesec i po, a konačnu odluku o tome kako i gde će lampioni i ukrasi biti postavljeni daće Grad Beograd. Takođe, Uprava grada donosi i konačnu i odluku kada će rasveta biti uključena.

JP "Javno osvetljenje" nabaviće još 38 različitih tipova svetlećih figura i još 1.280 ukrasa.

Kako se navodi, novogodišnja oprema još nije stigla, ali je sa firmom "Keep light" potpisan ugovor za njihovu nabavku, vredan 169.945.000 dinara. Takođe, reparacijom će doterati oko 1.600 starih ukrasa, jelki, lampiona u obliku zvezda, cvetova i pahulja, svetlećih lančića... Za popraku starih ukrasa biće izdvojeno oko 17,5 miliona dinara.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tragedija u Kraljevu! Pretio da će bombom razneti svoje ukućane i policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track