ZATVOREN BULEVAR MIHAJLA PUPINA I OKOLNE ULICE: U Beogradu potpuni kolaps
Foto: Nebojša Mandić

ZATVOREN BULEVAR MIHAJLA PUPINA I OKOLNE ULICE: U Beogradu potpuni kolaps

Beograd -

Saobraćaj od jutros funkcioniše usporeno, a zbog posete turskog predsednika Redžepa Erdogana očekuje se celodnevni saobraćajni kolaps.

- Trenutno je zatvoren Bulevar Mihajla Pupina, u pravcu grada sve stoji, kao i Brankov most. Od Bulevara umetnosti, od opštine Novi Beograd sve poprečne ulice su zatvorene - rečeno je iz Beogradskog taksija.

foto: Čitalac Kurira

Dežurni dispečer dodaje da je do 11 sati bio zatvoren potez oko Kliničkog centra, ali sada, zajedno sa centrom grada funkcioniše kako treba.

Zbog mera bezbednosti nije najavljeno kada će i koje ulice biti zatvarane povodom posete turskog predsednika.

foto: Printscreen

Beograđane u utorak i sredu očekuje potencijalni saobraćajni haos, pošto će pored mnogobrojnih radova koji su zatvorili pojedine ulice, poseta turskog predsednika Redžepa Erdogana dovesti do potpunog kolapsa. Erdogan je sinoć stigao u Beograd, a čuva ga 50 ličnih telohranitelja i 3.000 srpskih policajaca.

Prema onome što je do sada poznato, Erdogan će utorak provesti u prestonici, dok je za sredu planirana poseta Novom Pazaru, posle koje će se vratiti u Beograd pre nego što krene nazad za Ankaru.

Procene su da će mere bezbednosti biti veće nego prilikom Putinovog ili Bajdenovog dolaska, ali i da će očekivani saobraćajni kolaps "zaseniti" onaj koji su ruski i američki zvaničnik ostavili za sobom. Najavljeno je da će oko 3.000 domaćih policajaca regulisati stanje na kolovozu, koji će, zlosluti se, ili biti blokirani i prazni, ili igla neće imati gde da padne.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

50 telohranitelja i 3.000 srpskih policajaca čuva Erdogana! Vanredne mere bezbednosti zbog posete predsednika Turske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track