TRG SLAVIJA: Završena rekonstrukcija magistralnog toplovoda, sanira se poplava
Foto: Kurir

Sanacija curenja na raskrsnici Njegoševe i Alekse Nenadovića

TRG SLAVIJA: Završena rekonstrukcija magistralnog toplovoda, sanira se poplava

Beograd -

BEOGRAD - Završena je rekonstrukcija dela magistralnog toplovoda u reonu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, zbog koje potrošači oko Slavije, Hrama Svetog Save i na Neimaru nisu bili u režimu toplih funkcionalnih proba.

Kako se navodi u saopštenju "Beoinfa", JKP "Beogradske elektrane" će narednih dana posvetiti posebnu pažnju ovom području u smislu provere funkcionalnosti toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica i prema potrebi kućnih grejnih instalacija.

foto: Kurir/Milica Jeremić

Pristupilo se sanaciji curenja na raskrsnici Njegoševe i Alekse Nenadovića, što bi trebalo da bude gotovo do nedelje uveče, navodi se u saopštenju.

"Beogradske elektrane" apeluju na potrošače da obrate pažnju na grejne instalacije u svojim zgradama i stanovima i da ukoliko primete curenje vode prijave poremećaj.

U okviru radova na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, ugrađene su nove, kvalitetnije toplovodne cevi, većeg prečnika i boljih energetskih performansi, što će povećati stabilnost i efikasnost snabdevanja toplotnom energijom potrošača u ovom delu grada, navodi se u saopštenju.

foto: Dragana Udovičić

Dodaje se da je ovaj projekat bio važan i zbog povezivanja toplovodnih mreža dva distributivna područja - toplane Novi Beograd i Konjarnik, a u okviru realizacije strateškog cilja, interkonekcije najvećih toplovodnih mreža Beogradskih elektrana radi mogućnosti optimalnog korišćenja svih resursa sistema daljinskog grejanja Beograda i korišćenja raspoložive toplotne energije po završetku izgradnje toplodalekovoda iz Obrenovca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Milica Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track