STARTOVAO 409 L: Nova kružna minibus linija za Jajince i Kumodraž
Foto: MUP/Ilustracija

polasci na 35 minuta

STARTOVAO 409 L: Nova kružna minibus linija za Jajince i Kumodraž

Beograd -

BEOGRAD - Nova kružna minibus linija 409 L startovala je danas sa radom, a saobraćaće na relaciji Trošarina - Jajinci - Ulica Ruža - Trošarina.

Polasku prvog minibusa prisustvovao je danas i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić koji je rekao da je nova linija uvedena na inicijativu meštana Jajinaca i Kumodraža.

On je dodao da će linija posebno značiti građanima Novog naselja u Jajincima u Ulici Ane Dobež koji se pešačili po dva-tri kilometra do prvog prevoza.

Savić kaže da je to posebno važno za decu koja se pešačila do škole i za starije sugrađane.

On se posebno zahvalio gradskom Sekretarijatu za saobraćaj i pozvao sve građane koji imaju slične probleme da im se obrate kako bi se problem rešio na pravi način.

Sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović kaže da su uvođenjem nove linije povezana dva naselja koja nikada nisu imali prevoz.

"Preduslov je bio da se završe ulice, opština je to uradila i mislim da će građani biti zadovoljni. Intencija je kako opština radi infrastrukturu da uvodimo nove linije u naselja koja nikada nisu imala javni prevoz", naglasio je Mitrović.

Minibus će saobraćati trasom u dužini od deset kilometara a polasci su na 35 minuta.

Sekretarijat za javni prevoz uveo je novu liniju na molbu predsednika opštine Voždovca Aleksandra Savića, koji je ukazao da je ova linija neophodna brojnim građanima Kumodraža i Jajinaca koji su udaljeni od najbližeg gradskog prevoza i po nekoliko kilometara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track