MILION DINARA ZA BIZNIS IDEJU: Fond za mlade talente raspisao konkurs za najbolji start-ap
Foto: Profimedia

vredne nagrade

MILION DINARA ZA BIZNIS IDEJU: Fond za mlade talente raspisao konkurs za najbolji start-ap

Beograd -

BEOGRAD - Fond za mlade talente grada Beograda u saradnji sa Savetom za zapošljavanje Grada Beograda raspisao je konkurs za najbolju start-ap ideju.

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je Fond za mlade talente već u 2017. godini pomogao 49 mladih talenata kojima je podeljeno 16.709.000 dinara.

"Sa milion dinara, koliko je preostalo, odlučili smo da pomognemo start-ap ideje i nagradimo prve tri nagrade na konkursu sa 500.000, 300.000 i 200.000 dinara", precizirao je Vesić.

On je pozvao mlade, od 18 do 30 godina, koji imaju prebivalište u Beogradu, državljani su Srbije ili imaju izbeglički status, da se prijave na konkurs.

"Cilj nam je da iz godine u godinu izdvajamo sve više novca za ovakvu vrstu pomoći mladim ljudima, jer verujemo da na ovaj način mogu da počnu sa sopstvenim biznisom", istakao je gradski menadžer, podsetivši da danas u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" radi 56 kompanija sa više od 500 mladih ljudi.

Maturant Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” Nikola Opačić, koji je prošle godine osvojio drugo mesto za najbolju start-ap ideju i koji je ovogodišnji predsednik žirija na istom takmičenju, istakao je da je za start-ap ideju „pametna kutija za lekove” dobio nagradu od 300.000 dinara, kao i prostor za rad u Naučno-tehnološkom parku "Beograd".

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track