IZDVOJENO 18 MILIONA DINARA: Uskoro kreću radovi na obnovi OŠ Branko Radičević u Bloku 45
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

MINISTAR U POSETI

IZDVOJENO 18 MILIONA DINARA: Uskoro kreću radovi na obnovi OŠ Branko Radičević u Bloku 45

Beograd -

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će uskoro početi radovi na rekonstrukciji Osnovne škole ''Branko Radičević'' u Novom Beogradu za koje je izdvojeno oko 18 miliona dinara.

Šarčević je nakon obilaska škole u Bloku 45 naveo da je na toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi izgrađenoj 1975. godine ''vidljiv zub vremena'', te da joj je, kako je primetio, potrebna ''ozbiljna rekonstrukcija''.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

''Najpre će biti obnovljena fasada i stolarija zbog energetske efikasnosti. Novo doba zahteva jaču struju i mnogo više klima-uređaja i računara i zato je neophodno da se uradi mnogo toga u školi. Ovo je jedna od sedam škola u Beogradu koja ima bazen koji, takođe, treba obnoviti'', rekao je ministar.

On je ukazao i da sve škole u Srbiji izgrađene pre više od 40 godina zahtevaju kompletnu obnovu, počev od instalacija i kanalizacija, pa sve do podova.

Šarčević je dodao da je prošle godine izdvojeno skoro četiri milijarde dinara za rekonstrukciju 396 škola u Srbiji.

"Ove godine su nam ambicije mnogo veće, mnoge škole dobiju nemaju sale i radićemo na tome, kao i da se u što kraćem roku sve škole osveže i dobiju novo ruho. Sve se radi se kvalitetno i temeljno da bi koristilo učenicima i zaposlenima i narednih 30 godina'', istakao je ministar.

Bivši učenik novobeogradske OŠ "Branko Radičević", voditelj Dejan Pantelić, zahvalio je ministru Šarčeviću što je posetio školu i najavio radove posle kojih će, kako kaže, ta ustanova povratiti stari sjaj.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

''Bivši đaci ove škole udružili su se pre dve godine da pomognu OŠ ''Branko Radičević'' da ponovo izgleda kao 1975. godine kada je bila jedna od najboljih škola u ovom delu Evrope. Mnogi nisu verovali da je to moguće, ali danas kada je ministar došao u školu, uvereni smo da će to biti ostvareno'', rekao je Pantelić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track