Humanitarni dan knjige za Anđelin korak

Pomozimo da Anđela dobije krila

Humanitarni dan knjige za Anđelin korak

Beograd -
Grupa umetnika, književnika, pesnika i slikara organizuje humanitarnu akciju za sedmogodišnju Anđelu Vudrag, kojoj je po rođenju dijagnostikovana mišićna distrofija

BEOGRAD - Na inicijativu književnice Svetlane Polak, sa grupom Arte i njenim autorima, kao i mnogim drugim umetnicima, književnicima, pesnicima i slikarima 19. oktobra biće upriličen Humanitarni dan knjige za Anđelin korak.

Sedmogodišnjoj Anđeli Vudrag je sa 2 meseca života dijagnostikovana kongenitalna mišićna distrofija. Bolest se manifestuje odmah po rođenju, deca su slaba, mlitava, teško sisaju i gutaju, polovina ove dece nikada se ne osposobi za samostalno stajanje. Bolest je uvek progresivna i deca umiru zbog respiratorne insuficijencije... Nada se pojavila kada je u austrijskoj bolnici "Stammzellen Wien" prilikom pregleda konstatovana mogućnost lečenja, ali jedna od tri potrebne terapije košta 9.350 evra.

Program Humanitarni dan knjige za Anđelin korak biće održan 19. oktobra u zgradi Narodne biblioteke Srbije s početkom u 14 časova. (ulaz sa Vračarskog platoa). Humanitarna akcija održava se pod pokroviteljstvom Narodne biblioteke Srbije. Biće organizovan sajamski dan knjige kada će prodaja sakupaljenih autorskih izdanja početi u 14 časova, a promotivni program koji će voditi Svetlana Polak, i ujedno predstaviti Anđelu, počeće u 18 časova u amfiteatru Narodne biblioteke Srbije.

Sva sredstva prikupljena toga dana biće predati Anđelinoj mami i Anđeli koja će i sama biti domaćin te večeri. Pomozimo Anđeli, budimo ljudi, budimo dostojni sveta u kom živimo. Očekujte interesantne goste, upoznajte se sa onim što ne poznajete i uživajte u svom zadovoljstvu da menjate svet na bolje! Sve informacije mogu se dobito na telefon 061.6707611.Anđeli se ukazala šansa kada je ostvaren kontakt sa bolnicom "Stammzellen Wien". Urađene su sve neophodne analize i 18. juna ove godine stigao je odgovor da je Anđela podobna za tretman implatacije matičnih ćelija i da postoji šansa da se samostalno kreće. Po savetu pomenute klinike, za početak tri tretmana u bolnici, svaki iznosi 9.350 evra. Samohrana majka je podstanar i brine o ćerkici i moli sve ljude koji su u prilici da pomognu.Sve informacije mogu se dobiti na sajtu http://pomozite-andjeli.asterix-webdizajn.com.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track