600 MILIONA EVRA: Do 2025. svi Beograđani dobiće vodu i kanalizaciju
Foto: Zorana Jevtić

Uoči sednice 30. novembra

600 MILIONA EVRA: Do 2025. svi Beograđani dobiće vodu i kanalizaciju

Beograd -
BEOGRAD - Gradsko veće Beograda danas je utvrdilo "Strateški plan razvoja sistema vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji grada u periodu 2015-2025. godine", koji predviđa dalje investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.

Kako je saopštila Gradska uprava, Skupština grada trebalo bi da usvoji plan na sednici 30. novembra. Član Gradskog veća Aleksandar Marković izjavio je plan predviđa investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, čijom će realizacijom svaki Beograđanin do 2025. godine dobiti priključak na vodovod i kanalizaciju.

"Plan predstavlja ispunjenje našeg predizbornog obećanja, koje smo dali građanima na izborima 2014. godine", rekao je Marković i dodao da ga je, kao člana uprave grada "sramota da više od trećine Beograđana u 21. veku nema kanalizaciju i uredno snabdevanje vodom".

Takva situacija je, kako je naveo, zatečena i aktuelna gradska vlast je prva koja ovaj problem rešava sistemski. Na osnovu plana, dodao je Marković, svi će znati kada će dobiti vodu i kanalizaciju, što će grad u narednih deset godina koštati 575 miliona evra. "Realizacija pojedinih projekata obuhvacenih strateskim planom je već započela i Grad je projektima koji su i toku, kao i za projekte koji su planirani naredne godine izdvojio preko tri milijarde dinara za izgradnju vodovoda i kanalizacije u mnogim delovima grada, poput Belog potoka, Altine, Pinosave, Međulužja...", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track