9 NESREĆA, PIJANSTVA, TUČE U BG: Dete od 2 godine povređeno na Gazeli
Foto: Dragana Udovičić

Pune ruke posla za Hitnu, čak 19 povređenih

9 NESREĆA, PIJANSTVA, TUČE U BG: Dete od 2 godine povređeno na Gazeli

Beograd -
BEOGRAD - U devet saobraćajnih nezgoda povređeno je 19 osoba, protekle noći u Beogradu, a zabeleženo je i 149 intervencija Hitne pomoći od čega 28 na javnom mestu.

Najmlađa povređena osoba je dvogodišnje dete, a najstarija 57-godišnji muškarac, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U 18.47 sati u saobraćajnoj nezgodi na autoputu u pravcu ka Nišu povređen je muškarac (30), koji je prevezen na Odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra.

U udesu u 19.30 sati na Gazeli, takođe u pravcu ka Nišu, povređene su ukupno četiri osobe od kojih jedna 57-godišnja žena i dete od dve godine, i svi su prevezeni u Urgentni centar. Dve ženske osobe od oko 40 godina starosti zadobile su ortopedske povrede u 20.49 sati na autoputu kod isključenja iz Ulice Proleterske solidarnosti i prevezene u Urgentni centar, dok su nekoliko minuta kasnije muškarac (33) i žena (30) povređeni na Koteškom putu.

U Urgentni centar prebačen je i četrdesetogodišnji muškarac koji je povređen u 21.18 sati u udesu na Kružnom putu. Kod motela na Avali u 21.43 sati povređene su tri muške osobe od 35, 45 i 50 godina starosti i prevezene na odeljenja neurohirurgije, hirurgije i ortopedije Urgentnog centra.

Posle saobraćajne nezgode koja se dogodila u 23.21 sati na uglu Tvorničke i Ulice 22. oktobra, na licu mesta je zbrinut muškarac koji je potom odbio transport i dobio uput. Na Obrenovačkom putu, 17 minuta iza ponoći, povređeno je pet osoba - dva muškaraca od 50 i 35 godina starosti, jedna 30-godišnja ženska osoba i dve ženske osobe od 25 godina starosti, i svi su prevezeni u Urgentni centar.

Tokom noći su pomoć najviše tražili hipertoničari i astmatičari, a bilo je i alkoholisanih i tuča, rekla je Macura. Ona je, takođe, navela da je Hitna pomoć juče intervenisala 143 puta od čega 39 na javnom mestu uključujući šest saobraćajnih nezgoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track