APEL GRADSKE UPRAVE: Beograđani pripremite se za ledeni talas
Foto: Nebojša Mandić

Ne izlaziti bez preke potrebe

APEL GRADSKE UPRAVE: Beograđani pripremite se za ledeni talas

Beograd -
Pošto će temperatura tokom noći da se spusti na minus pet stepeni, a u narednih pet dana za još 10 stepeni ispod nule, posebno apelujemo na domaćinstva da adekvatno obezebede instalacije kako ne bi dolazilo do kvarova, izjavio je koordinator Zimske službe Darko Glavaš

BEOGRAD - Gradska uprava Beograda upozorila je danas građane da se pripreme za dolazeći hladni talas i padavine, koji se očekuju narednih nekoliko dana.

"Pošto će temperatura tokom noći da se spusti na minus pet stepeni, a u narednih pet dana za još 10 stepeni ispod nule, posebno apelujemo na domaćinstva da adekvatno obezebede instalacije kako ne bi dolazilo do kvarova", izjavio je koordinator Zimske službe Darko Glavaš.

Kako prenosi Beoinfo, Glavaš je podsetio da su građani dužni da čiste sneg i led ispred svojih zgrada, kuća i poslovnih objekata, da ne bi došlo do povređivanja prolaznika.

Foto: Beonfo
Foto: Beonfo

"U toku tih dana će pojačano raditi Komunalna inspekcija i Komunalna policija, kada će samo upozoravati građane na tu njihovu obavezu", rekao je Glavaš.

On je, takođe, apelovao na vozače da se obrate pažnju na pojavu leda na kolovozu, posebno u novogodišnjoj noći kada se očekuje od minus 12 do minus 15 stepeni. Takođe ih je pozvao da ne kreću ako nemaju zakonom obaveznu opremu za automolbile i zimske gume, kao i da voze sporije.

Glavaš je posebno ukazao građanima da tokom "ledenih dana" ne izlaze na ulicu bez preke potrebe, da bi izbegli padove, i pozvao ih da probleme prijavljuju servisu Beokom na telefone 0800-11-0011 i 30-90-007.

( Beta/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja