BEOGRAD NA VODI: Dopunili smo dokumentaciju za kulu Beograd
Foto: Udovicic

Dozvola u postupku

BEOGRAD NA VODI: Dopunili smo dokumentaciju za kulu Beograd

Beograd -

BEOGRAD - Kompanija Beograd na vodi saopštila je danas da je dopunila dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd i da je u postupku dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev.Dodaju da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka.

Kompanija navodi da je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi kule Beograd.Ističu da se pripremni radovi na kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

To je, dodaju, prema "lex specialis-u", jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.Podsećaju da je kula Beograd prvi objekat na kome se "lex specialis" primenjuje u delu faznih dozvola i da su sa resornim ministarstvom usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas u Banjaluci da zahtev investitora za gradnju kule u okviru "Beograda na vodi" nije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.Neke stvari su bile predate u papirima, ali to nije ništa neobično i to nije jedini objekat za koji se vrati dokumentacija da se popravi. U ovom slučaju ne postoje suštinski razlozi zbog čega nije dobijena dozvola - nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track